Edukat Eestit loob terve inimene.

Kui inimesel on hea enesetunne ning rõõmus meel, siis on temast kasu kogu ühiskonnale. Ta saab endaga hakkama ning on aktiivne, kirjutab toitumisnõustaja Anne Piirsalu.

Eestis on iga kolmas inimene rasvunud, ülekaaluliste kooliõpilaste hulk on kasvanud üheksa aastaga 11%. Süüakse keskmiselt rohkem kui kulutatakse.

Hinnapoliitika võiks suunata inimesi tegema juba toidupoes õigeid valikuid ja aidata kaasa sellele, et inimesed toituksid tervislikult. Põhitoiduained, mis on töötlemata ja mida inimesed peaksid sööma iga päev, nagu piim, leib, liha, kala, köögiviljad, puuviljad, võiksid olla maksustatud oluliselt väiksema käibemaksuga, näiteks 10%. Sama võiks kehtida mahetoodete kohta. Kõik maiustused kuni kondiitritoodeteni välja ja magusad joogid, kuhu on lisatud suhkur, mida ei pea tarbima iga päev, võiksid jääda pühapäevaks või pidupäevadeks ning nende käibemaks oleks kõrgem, näiteks 25%.

Toitlustusettevõtetele, kes veel valmistavad vana harjumuse järgi rasvaseid pakse jahukastmeid, võiks panna südamele, et saab ka kergemaid ja maitsvaid lihtsaid kodutoite valmistada soodsa hinnaga.

Tööandjad võiksid premeerida oma tervise eest hoolitsevaid töötajaid näiteks tasuta spordisaalipääsme või mõne muu teenusega, mis oleks abiks ka edaspidi tervisliku vormi säilimisele. Sellised boonused oma töötajatele võiksid olla vabastatud erisoodustusmaksust.

Mõistlik oleks, kui tervisekindlustuse makse sõltuks haiguseriskidest.Põhitoiduainetele väiksem käibemaks

Osale arutelus

  • Anne Piirsalu

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara