E-pood päästab Maxima

Vähemalt osade klientide jaoks, mõtlesin, kui laupäeval äsja kulleriga saabunud poole nädala toidukraami lahti pakkisin. Paar päeva varem värskest keti e-poest tellitut kätte saades tõdesin, et lisaks kaupluses traavimisele säästetud ajale võitsin ka paljude kundede eest parema kaubavaliku.

Olin tellimisel mõõdukalt skeptiline. Kas isuäratavad banaanid laekuvad toor-roheliste või hallika plögana ning sügavkülmutatud marjad on sulanud toormoosiks, määrides selle käigus ka ülejäänud toidukorvi. Ei. Tulemus oli vastupidine.

Puuviljad värsked – mitte ohtrast katsumisest ja ootamisest plekilised, nagu tihti riiulitel, kus viimnegi väeti vili maha tuleb müüa. Roheline veel särtsakas, mitte juba närb ja longus ning puhkust nõudev. Vähem kapriisne kraam – helbed, seemned, pähklid, mahlad jne – samuti tip-top korras.

Lisaks sellele, et säästsin veebist ostes vähemalt tunni riiulite vahele käru tassima-veeretama minekust ning järjekorras ootamisest, võitsin ka kaubavalikus. Kuna jõuan ostlema enamasti õhtuti, pärast tööpäeva, on lettidest üle käinud juba hulk kundesid, kes on proovinud nii puuviljade küpsust (nende plöga staadiumi saabumiseni) kui lihtsalt riiulid lagedaks ostnud. Nii ei teagi tihti, kas ja mida täna kauplusest saab. Nii olengi varem Maxima üldse oma valikust välistanud, sest nimetatud tegurite kokkulangevus kippus kodulähedases poes olema liiga  suur.

Viisaka ja meeldiva kulleriga koju tulnud pakk aga annab põhjuse neile võimalust anda. Küll kavatsed tagasisidesse kirjutada palve loobuda ühekordsetest kottidest – ei juhtu õunte ja paprikatega ühes kotis miskit. Samuti tuleb arvestada, et tellimise ja kätte saamise vahele jääb paaripäevane lõtk – esmaspäeval tellitu toob kuller kohale alates neljapäevast. Nii et tulekahju tuleb edaspidi siiski endal kustutada.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara