Tartu kaubandusäri saatus selgub 2019

See, mis täpselt Tartu kaubanduskinnisvaraäris edu toob, selgub aastaks 2019, sest selleks ajaks saavad valmis kõikide Tartu kaubanduskeskuste laiendused, kirjutab Tartu Lõunakeskuse juht Jaan Lott.

Kaubandus on väga dünaamiline ärivaldkond ja seega on ka kaubanduskinnisvara puhul pidev muutumine ja liikumine paratamatu. Mõned erandid suurtes maailmalinnades ja väga heades asukohtades välja arvatud, peavad kõik ülejäänud kaubamajad ja kaubanduskeskused kogu aeg mõtlema ellujäämisstrateegiate peale ning neid alatasa ka ümber hindama.

Sõltumata juriidilistest kokkulepetest liiguvad paremad tegijad parematesse kohtadesse ning mõneaastase perioodi jooksul on igal kaubanduskeskusel võimalik läbida kogu teekond “from hero to zero” või vastupidi.

Mingeid imefaktoreid ega -retsepte, mis igal pool ja igal ajal ühtviisi hästi töötaks, pole mina meie tegevusvaldkonnas veel avastanud. Toimiv tervik koosneb paljudest pisidetailidest ja need on igas linnas ja igas keskuses erinevad. Kui see nii poleks, oleks kaubanduskeskuseid kusagil maailmas sarnaselt poe- või kiirtoidukettidega juba edukalt seeriatoodanguna tiraþeeritud.

Mis täpselt uues Tartu olukorras edu toob, selgub aastaks 2019. Kuni sinnamaani tuleb meil leppida teadmisega, et ees seisab raske, kuid võimalusi pakkuv rajalõik - nagu spordiseltskonnas öeldakse.

E-kaubanduse pärast liialt muretseda pole põhjust. Ei ole ette näha, et lähema paari põlvkonna jooksul jaekaubandus veebi ära koliks ja poed oma koha kaotaksid. Pigem on oodata uusi ja huvitavaid kaubandusvorme veebi ja päriselu kokkupuutepunktides ning põnevaid digivaldkonna alaseid täiendusi traditsioonilises kaubanduskeskkonnas.

 

Osale arutelus

  • Jaan Lott, Lõunakeskuse juhatuse liige

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara