Ise tehtud, hästi tehtud

Eestlastele meeldib end ise teenindada. Suur osa klientidelt kõrge hinnangu saanud ettevõtetest pakub klientidele eelkõige häid iseteenindusvõimalusi, kirjutab Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel.

Eestis on üks pakiautomaadi lahter iga 55 elaniku kohta. Selle näitajaga hoiame maailmas kindlat esikohta. Teistes riikides, kus pakiautomaadid samuti levinud on – näiteks Poolas ja Saksamaal –, on üks pakiautomaadi lahter keskmiselt 200 elaniku kohta.

Järjest enam inimesi kasutab võimalust sooritada sisseostud  interneti vahendusel. Juba praegu ostavad eestimaalased välismaistest e-kauplustest pea sama palju kaupu kui kodumaalt.

E-kaubandus õitseb. Prognoosin, et juba lähitulevikus ostetakse valdav osa kaubast suurtest välismaistest e-poodidest, mis suudavad pakkuda suuremat kaubavalikut ja paremaid hindu. Kindlasti liigub järjest rohkem teenuseid  e-kanalitesse – ka meil Eestis on võimalik sooritada igapäevased toidukaupade ostud arvuti tagant lahkumata.

Selline tarbijakäitumise muutumine sunnib logistikaettevõtteid kiiresti arenema. Rahvusvahelisest meediast saame lugeda uudiseid pakke laiali kandvatest droonidest, parklates seisvate autode pakiruumidesse tarnitavatest saadetistest ning pakkidest, mis viiakse kokkuleppel kliendiga kas naabrile, kohalikku kauplusesse või mõnda teise kliendi valitud kohta. Kui e-kaubanduse kiire areng jätkub praeguses tempos, võivad pakiautomaadid liikuda Eestis igasse külla ja kvartalisse.

 

 

Osale arutelus

  • Ansi Arumeel, Omniva juhatuse liige

    Ansi Arumeel, Omniva juhatuse liige

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara