Nutipõlvkond toob majandusele uue hoo

Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa
Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa

E-kaubandus võib olla majanduskasvu uus võimalus, leiab Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa.

Prantsusmaal, Saksamaal ja Rootsis annavad internetikaubandus ja -teenused juba viiendiku majanduskasvust ja töökohtade arvu suurenemisest. Eestis on paraku üldises e-riigi vaimustuses see potentsiaal jäänud seni kasutamata.

Globaalsel tasemel jääb Euroopa e-kaubanduse turg alla vaid Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnale, mille eestvedajaks on laiahaardeline Hiina e-kaubandus. Selleks, et saaks Eestis rääkida e-kaubandusest kui olulisest majanduskasvu indikaatorist, on veel minna pikk tee.

Mõju kasvab

Elavnemist on õnneks siiski märgata ja nagu tänavuse kaubanduse aastakongressi eel viitas ka majandusanalüütik Heido Vitsur, on lähema 25 aasta jooksul suurim jaekaubanduse mõjutaja just e-kaubanduse kasv. Eks sellest tulenevalt on ka Skype'i asutajad Ahti Heinla ja Janus Friis võtnud vaevaks siseneda postipakiturule oma iseliikuva pakirobotiga. Kas ja kuidas maailmavallutusliku plaani taustal eestlased võtavad vastu ise säärase uuenduse, näitab aeg.

Lootust kohalikul tasandil edasiminekuks süstib ennekõike sirguv nutipõlvkond, kes hakkab tuntavalt mõjutama jaekaubandust kõige varem viie aasta pärast. Olenemata sellest, kuidas tellitud pakk lõpuks kätte toimetatakse. See põlvkond on esimene, kes ei vaja enam ostude tegemisel teenindajat ega kaubaga füüsilist kontakti. Just seda, mis on seni saanud takistuseks, miks tavapoodi eelistatakse e-avarustele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Rahva Raamat otsib HULGIMÜÜGI TURUNDUSJUHTI

Rahva Raamat AS

02. märts 2018

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara