Autor: Kaubandus.ee • 12. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitaja: 5 nippi, kuidas teenindaja saaks rohkem müüa

Kevad on märkamatult kätte jõudunud ja seega on mõistlik igal teenindajal/müüjal teha üks värskendus, et müüginumbreid suurendada. Aeternum koolitus & konsultatsioonid koolitaja Signe Valsberg annab 5 nippi, mis on olulised, et müük õnnestuks ja müüginumbrid kasvaksid.

OLE TOETAVA MÜÜGIHOIAKUGA!

Iga teenindaja ja müüja, kes tegeleb igapäevaselt klientidega peaks oma peas kandma müüki toetavat hoiakut. See on tulemusliku müügi alus. Arvestada tuleb 3 põhilise osapoolega, kelle suhtes tuleb toetav olla.

ISEENDA suhtes – kui ma tean ja usun, et ma olen professionaalne teenindaja/müüja, siis on iseenesest mõistetav, et ma tahan kliendile midagi enamat pakkuda, kui vaid see mille järele ta tuli.

KLIENDI suhtes – kui ma tean ja usun, et klient vajab minu abi ja on tulnud sooviga abi saada (isegi, kui klient käitub nõudlikult või ebameeldivalt), siis on loomulik, et ma tahan klienti oma jõu ja nõuga toetada ja talle parimat soovitada. Ja parim ei pruugi alati olla kliendi jaoks see, mille järele ta tuli. Kui ma olen ekspert, siis oskan klienti juhtida ja soovitusi jagada, et klienti parima toote/teenuse saaks.

ORGANISATSIOONI suhtes – kui Sa usud oma organisatsiooni ja nendesse toodetesse/teenustesse, mida Sinu organisatsioon pakub, siis müümine on imelihtne, sest Sa usud, et teie toode/teenus aitab kliendi elu paremaks teha.

TUNNE TOODET/TEENUST MIDA PAKUD!

Müüdava toote/teenuse põhjalik tundma õppimine võtab loomulikult veidikene aega, samas tasub õppimine ennast kuhjaga ära. See on ammu selgeks tehtud, et toode/teenus mida teenindaja/müüja hästi tunneb ja millesse ta usub, seda ta ka meelsamini müüb. On ju loomulik, et lihtne on müüa ja pakkuda kliendile seda mille kasu ja väärtust sa tead.

ÕPI ERINEVAID KLIENTE KUULAMA!

Pea meeles, et iga klient on unikaalne. Kliendi unikaalsusest saad aimu, kui õpid teda kuulama. Klienti saab rääkima panna läbi avatud küsimuste. Klient räägib alati sellest mis tema jaoks on oluline. Ja kui Sa oskad klienti kuulata (kuulata, mitte kuulda), siis tead mida talle pakkuda. Tihti pakume me kliendile seda, mis meile endale oluline tundub ja see on suurim viga mida me saame teha. Seetõttu on kliendi kuulamine oluliseim asi müügis. Ainult see annab võimaluse just kliendi jaoks oluline toode/teenus ta rahulolevaks muuta.

PAKU KLIENDILE TERVIKLAHENDUSI!

Vaata klienti alati, kui tervikut. Kui klient tuleb ühe toote järgi, siis Sinu kui professionaali asi on osata näha, mida klient antud toote/teenuse juurde veel võib lisaks vajada. See aitab lõpuks kokku hoida kliendi aega ja teeb talle ostmise lihtsamaks. Klient on kindlasti tänulik, et Sa oskasid teatud asju ette näha, mille peale tema poleks tulnudki.

LÕPETA KLIENDIGA KONTAKT POSITIIVSELT!

Anna kliendile teada, et Sul on olnud teda hea meel aidata. Kindlasti ütle kliendile, et ta on alati oodatud tagasi. Jäta meelde, et see millise tundega klient teie juurest lahkub selle tundega ta teie juurde järgmisel korral tuleb. Seetõttu on positiivne kliendikontakti lõpetamine kliendiga äärmiselt oluline.

Allikas: Aeternum koolitus & konsultatsioonid.

Autor: Signe Valsberg, Aeternum koolitus & konsultatsioonid

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757