6. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3/6 Smarten Logistics: e-kaubandus on meie jaoks kasvav trend

Smarten Logistics
Foto: Smarten Logistics
"Veebikaupmehed on hakanud mõistma, et koostöö logistikaettevõttega mitte ei pikenda vaid kiirendab tarneaegu. Täna on klientide ootused tarneaegade suhtes väga kõrged ning eriti puudutab see e-kaubanduse valdkonda, kus tellijad soovivad reeglina oma kauba kätte saada juba samal päeval. Selles suunas koos klientidega ka liigume," ütles Tallinna külje all Rae vallas asuva logistikaettevõtte Smarten Logistics ASi müügidirektor Mark Paves e-kaubanduse teemalise artiklite sarja kolmandas loos.

Logistika ei tähenda tema sõnul pelgalt kauba hoiustamist ja transportimist, vaid logistilist täislahendust, mille alla kuuluvad kaubavarude juhtimine, kaupade vastuvõtt, ladustamine ja komplekteerimine ning lisaväärtusteenused nagu toodete markeerimine, kampaaniapakendite valmistamine, erikujuliste müügialuste valmistamine ja turvaelementide ning maksumärkide lisamine. E-poodide klientidele pakub Smarten Logistics võimalust suuremad ostud nagu mööbel või aiatehnika kätte saada otse laost.

AS Smarten Logistics on Eesti kapitalil põhinev suurim kolmanda osapoole logistika (3PL) teenusepakkuja, pakkudes teenust nii tootjatele, maaletoojatele kui ka jaekaubandusettevõtetele.

Smarten Logistics AS vahendab kuus 50 000 - 60 000 alusetäit kaupa.

Asukoht Tallinna külje all Rae vallas, jäädes Tallinna ringtee, Tallinna-Tartu maantee ning suuremate kaubandusettevõtete keskladude vahetusse lähedusse.

Töötab ca 250 inimest.

Ettevõte omab ISO 14001 ja ISO 9001:2008 sertifikaati.

„Trend on jätkuvalt logistikateenuse sisseostmine ehk outsourcing, mis on kliendi jaoks mugav, soodne ja turvaline lahendus, sest klient ei pea enam omama laopinda, tegelema pakkide saatmisega ega palkama selleks inimesi,“ sõnab Paves, lisades, et kaupade kolimine Smarten Logistics ASi lattu toimub reeglina nii väiksema mahu kui ka tuhande kaubaaluse puhul kiirelt ja valutult, kusjuures klient ei kaota ühtegi müügipäeva.

Lisaks teostab Smarten Logistics koostööpartneri soovi korral kauba vastuvõtul põhjalikku kvaliteedikontrolli ning pakub kliendilt tagastatud kauba käitlemise teenust. Netikaubanduse keskmine tagastuste hulk on ca 20%. Tagastatud kauba lattu saabudes kontrollitakse koheselt selle kvaliteeti ja vajadusel saadetakse toode garantiitöid teostava partneri juurde.

Uus keskkonnasõbralik laohoone pakub laiemaid võimalusi

Selle aasta alguses avas Smarten Logistics uue laohoone, mis suurendas ettevõtte laopinda rohkem kui 42 000 ruutmeetrini. Uus hoone on innovaatiline ja energiatõhus: ladu on varustatud liikumisanduritega LED-lampidega ning maja katusel asub üks Eesti suuremaid päikesepaneeliparke, mille energiatoodang katab suvisel ajal peaaegu kogu lao elektrivajaduse. Investeering päikesepaneelidesse oli 200 000 eurot ning oodatav tasuvusaeg ca 8 aastat.

Kaire Koik, Klick Eesti ASi juhatuse liige

Oleme Smarten Logisticsiga teinud koostööd küll hetkel lühikest aega, kuid see partnerlus on sujunud väga hästi. Nad pakuvad meile laohotelli ja transporditeenust ehk hoiame oma keskladu nende juures ja Smarten organiseerib  iganädalast kaubavedu meie 22 poodi üle Eesti. Smarteni juures on meeldiv, et neil jagub piisavalt ressurssi ja paindlikkust iga meie probleemiga tegeled. Tegemist on väga suurte kogemustega tugeva partneriga, kes kogu oma hea teenuse juures suudab hoida hinnad meile sobivad.“

Smarten Logistics pakub erinevat laopinda erinevatele kaupadele. Ettevõttel on mahukas jaheladu, aktsiisiladu, tolliladu, peenkaubaladu ning tavaladu. „Eks euroaluseid oskavad käsitleda kõik logistikud, kuid meie üheks trumbiks on kaasaegne peenkaubaladu, mida olemegi arendanud suures osas mõeldes veebikaupmeeste tootevalikule,“ tutvustab Paves. „Väga suurt huvi tuntakse kesklaoteenuse vastu, kus laovarade juhtimisega tegeleme meie  ning klient saadab meile lihtsalt tellimuse, kuhu on tarvis millist kaupa saata. Kiireimad tarneajad on täna sellised, et hommikul esitatud tellimus saab täidetud sama päeva õhtuks või järgmise hommikuks.“

Lisaks pakub ettevõte tööstus- ja tootmisettevõtetele vaheladu ning tootmisala, kus saab vajadusel panna kokku näiteks elektroonikadetaile.

Smarten Logistics AS kasutab oma töös Dynamics AX tarkvara, millel on liidestamisvõimalused kõigi Eesti turul esindatud programmidega. „See teeb meie ja klientide vahelise suhtlemise äärmiselt lihtsaks, mugavaks, turvaliseks ja kiireks,“ märgib Paves. „Omame kogemusi logistikavaldkonnas aastakümneid ning väärtustame iga klienti. Meie jaoks on iga klient eriline!“

Seeria järgmises artiklis tuleb juttu makselahendusest. Püsige lainel

AS Smarten Logistics

http://www.smarten.ee/ 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757