Autor: RESTATE! • 19. veebruar 2024

Laagrisse Tänassilma Äriparki koondub kokku sisustusettevõtete koorekiht

Restate projektijuht Toomas Kuusk: “Sisustuskeskus saab olema koht, kuhu inimene tuleb üksi või koos arhitektiga ning kus kõiki võimalusi kohe käega katsuda ning silmaga näha saab. See saab olema koht, kus klientide peas olnud visioonid realiseeruvad.”
Kui eestlaste unistuse elukoht kõlab anekdootlikult ja seda on võimatu realiseerida – me tahame endale kesklinnas ning ühtlasi mere ääres asuvat eramut, siis unistuste asukoht ärile, mis oleks nähtav, hästi ligipääsetavas kohas, kuid maksimaalselt 15-minutilise autosõidu kaugusel Tallinna südalinnast, on peatselt valmimas.

Laagris Tänassilma Äripargis, aadressil Lepatriinu tee 4 käib hoogne ehitustegevus – ilmet on võtmas Eesti moodsaima kontseptsiooniga sisustuskeskus, kus on kombineeritud stock-officeäripinnad ja kaubanduspinnad ning see pälvib juba täna suurt tähelepanu. Laagri Sisustuskeskuse esimene etapp valmib selle aasta sügiseks ja teine etapp 2025. aasta suveks.

Loomisel on unikaalne kompleks, kus saavad kokku oma valdkonna parimad. Stock-office kontseptsiooniga äriruumides oodatakse juba saabuval sügisel tegutsema ettevõtteid, kes pakuvad kõike seda, mida ühe korteri, kontori või maja ehituseks ja sisustamiseks vaja on. “Teretulnud on üürilised, kes pakuvad selle valdkonnaga seotut, olgu selleks näiteks mööbel, valgustid, pistikud, parketid või sisustusmaterjalid üleüldiselt,” võtab Restate projektijuht Toomas Kuusk tulevikupilti kokku.

“Koos teise etapi hoonega, kuhu tulevad kaubanduse- ja salongipinnad, moodustavad kaks hoonet kokku kümne tuhande ruutmeetrise Laagri Sisustukeskuse. Ehkki esimese etapi ehitus käib alles kolmandat kuud, on tänaseks hoonest juba neljandik välja üüritud,” lisab Kuusk.

Esimese etapi stock-office hoones saavad kõikidele äripindadele olema eraldi sissepääsud. Teise etapi hoones on kõik keskuse salongid omavahel ühendatud, mis teeb ostlemise mugavaks – pole tüütuid koridore ning halva ilma korral jääb ära õue kaudu teise kauplusesse jooksmine.

Oma valdkonna parimad moodustavad tervikliku keskkonna

Juba täna on teada vahva fakt, et sisustuskeskuse esimese etapi hoone fassaadil hakkab pilke püüdma roheline valguslahendus, mis ei jää Pärnu maanteel või Tallinna ringteel liiklejatel kuidagi märkamatuks. Muide, valguslahenduse eest kannab hoolt üks Eesti juhtivamaid valguslahendusi pakkuv ettevõte Halored, kes kerkivasse hoonesse ka endale juba sobivad äriruumid välja valinud on ning seal peagi tegutsema asub.

“Valmiv hoone saab olema maksimaalselt energiasäästlik, A-energiaklassiga ning ehitatud BREEAM standardeid järgides, mis tähendab klientidele seda, et kõrvalkulud on võimalik hoida minimaalsel võimalikul tasemel,” tutvustab Toomas Kuusk.

Sisustuskeskusesse oodatakse üürilisi turu parimate hulgast. “Siin saavad kokku ettevõtted, kel on selge vajadus ja visioon ning kõrvuti teiste tugevate tegijatega tegutsedes asutakse teineteist toetama ning just sel moel luuakse siin oma valdkonna tõeline tõmbekeskus,” usub Kuusk.

Ühe katuse all kauplus, kontor ja ladu = rahaline ja ajaline kokkuhoid

Äritegevuseks sobivaid ruume otsivate klientide erisoovide osas on Restate alati paindlik ja valmis lahendusi leidma. “On tihti olukordi, kus klient soovib esialgu lihtsat äripinda, kuid otsustab hiljem, et toob ühe katuse alla lisaks kauplusele ka lao või kontori. Kõik on aga lahendatav ning soovitud lahendus saab tema jaoks loodud,” tutvustab Kuusk võimalusi.

Laagri Sisustuskeskus on silma jäänud ka mitmetele Tallinnas Pärnu maanteel asuvatele sisustusega tegelevatele äridele, kes vaatavad ummikuterohkest ja parkimisprobleemiga kimpus olevast kesklinnast eemale või soovivad oma äri laiendada perspektiivsesse asukohta. Hetkel käivad mitmete ettevõtetega läbirääkimised sobivate pindade osas ning lahenduste leidmisel ollakse lõpusirgel. “Laagri Sisustuskeskuse üüritase on soodsam ning kontseptsioon terviklikum. Siin saavad firmadel ühe katuse all kokku nii kauplus, ladu kui ka kontor. See kõik tähendab lõppkokkuvõttes mugavust kui ka kokkuhoidu nii kliendile kui teenusepakkujale endale,” ütleb Kuusk.

Hoonetes pakutavad äripinnad on suurusega alates 150 m2 ning vajaduse korral kuni 3000 m2. Hetkel ehituses olevas hoones on väikseim plaanitav stock-officeäripind ca 300 m2.

Mis on Tänassilma äripark?

Tänassilma Äripargi arendusala kogusuurus on 35 hektarit, kuhu on võimalik ehitada kuni 16 ärihoonet suuruses kuni 21 000 m².

Lepatriinu tee äärsetele värviliste stock-office ja kaubandushoonete vahele piirdeaedasid ei rajata. See tagab head liikumisvõimalused ning nähtavuse ning loob kaubandusalale tervikliku sünergia. Sinna on mugav sõita nii tavatarbijal kui suurkliendil ja ka ettevõttel endal on lihtne veosega otse enda äripinnale ligi pääseda. Kaubandustegevust toetab esimese kolme hoone ümber loodavad 380 parkimiskohta.

- Kõrge liiklustihedusega sõlmpunkt – ca 40 000 autot päevas

- Kiiresti arenev äriparkide piirkond

- Koostööpartnerite lähedus

- Paiknemine hästi toimivainfrastruktuuriga Laagri külje alt

- Erineva suuruse ja kasutusotstarbega äripinnad vastavalt kliendi vajadustele

- Energiasäästlikud A-energiaklassi hooned (BREEAM sertifikaat) ehk madalad kõrvalkulud

- Silmapaistev ja efektne arhitektuur

- Maanteelt nähtavad reklaamid

- Head parkimisvõimalused hoone kõrval

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757