Autor: Kaubandus.ee • 19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PM: K-Raua ehituskauplus kaotas kohtus nimevaidluse

Riigikohtu loakogu otsus jätta nimevaidluse edasikaebus menetlemata, lõikas kui noaga läbi aastaid veninud K-Raua ja K-Rautakesko kähmluse kaubamärgi nime pärast.

Septembri algul tõi riigikohus lahenduse aastaid veninud vaidlusele K-Raua kaubamärgi pärast. Seda on seni Eestis kasutanud Tallinnas Tondil asuv suur menukas ehituspood, kirjutas Postimees.

Samas peab selle kasutamist enda õiguste rikkumiseks Soome Kesko kontsern, kes kasutab Eestis ehituskaupade müügil K-Rautakesko logo.

Eile ütles K-Raua ACE kaubamärgi all ehitusmaterjalidega kaupleva KR Kaubanduse finantsjuht Tarmo Tuisk, et vaidluse rindelt uudiseid pole. ACE poe nimes tähistab koostööd üleilmse ACE Hardware’i kaubaketiga.

Et kohtuveskid jahvatavad aeglaselt, saadeti mullu korra riigikohtuni jõudnud vaidlus sealt tagasi ringkonnakohtule.

2004. aastal oli toonane Tallinna linnakohus korra jõudnud ka kuulutada, et hoopis Soome Kesko peab Eestis K-Rauta logost loobuma.

Kuulnud Postimehelt, et riigikohus nüüd sootuks teisale kaldus, kostis Tuisk: «Peame kohe vaatama, mida meie advokaat otsuse kohta ütleb.»

«Ei keegi, ka mitte Kesko pole meie poole pöördunud ja nõudnud meie kaubamärgi kasutuselt kõrvaldamist,» kinnitas Tuisk, lisades, et tal pole ettekujutust, mis nime all peaks pood tulevikus tegutsema hakkama.

Keskot esindanud Concordia büroo advokaat Anto Variku märkis, et kuigi Kesko tahtis Soomes ja teisteski Põhjamaades tuntud K-Rauta kaubamärki kasutada ka Eestis, pole nad seni seda teha saanud. «Kesko võitis,» lausus Variku. «K-Raua kaubamärki KR Kaubandus enam edaspidi kasutada ei saa.»

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757