Autor: Kaubandus.ee • 9. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri müük tõusis III kvartalis 60%

Eesti juhtiva jaekaubandusketi A-Selver ASi III kvartali käive kasvas 893 miljoni kroonini, mis on 60% enam kui möödunud aastal samal ajal.

Väga head tulemused olid Selveril Tartus, kus kett tõusis 4 kauplusega kohaliku jaekaubandusturu liidriks, teatas ettevõte.

„Lõuna-Eesti kauplustevõrgu väljaarendamine on olnud meie viimase paari aasta prioriteet ning täna näeme selle vilju,” märkis A-Selver ASi juhataja Ain Taube. „Tartus lisandub veebruaris Selveri ketti juba viies kauplus. Lõuna-Eesti kaupluste eduka arengu taga on hea kontseptsioon, lai kaubavalik ja kiire teenindus. Tagantjärele võib väga edukaks pidada ka Tirsi kauplusteketiga koondumist, mille kaudu Selver Tartu jaekaubandusturule sisenes.”

Taube märkis, et edukas on ka käesoleva aasta kevadel avatud Jõhvi Selver. „Ida-Virumaal teeme alles esimesi samme ning perspektiivis tahame avada kauplused ka Narvas,” selgitas Ain Taube. „Eesti jaekaubanduses on üheks peamiseks edu võtmeks laienemine, mis ongi andnud Selverile vabariigi toidukaupluste keskmisest 14-15% kasvust neli korda kiirema kasvu.”

Selveri ostu- ja turundusdirektor Iivi Saar ütles, et käive kasvab ostude arvust kiiremini, mis näitab klientide jõukuse kasvu. „Kolmandas kvartalis oli Selveri ostude arv 6,3 miljonit ostu, mis on 38% enam kui möödunud aastal samal ajal,” sõnas Iivi Saar. „Käive müügipinna ruutmeetri kohta kasvas aastaga 22% ning enne 2005. aastat avatud kauplustes koguni 31% ehk 7 900 kroonini kuus. Üldiselt kehtib jaekaubanduses reegel, et kaupluste n-ö täielik käimaminek võtab aega. See tähendab, et möödud aastal avatud 10 kauplust annavad järgmisel aastal veelgi parema tulemuse.”

Selveri keti 9 kuu käive oli 2,43 miljardit krooni, mis on 64% enam kui möödunud aasta samal ajal. Käesoleva aasta 9 kuuga tehti Selveri ketis 17,2 miljonit ostu, mis on 47% enam kui mullu.

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri (www.selver.ee ) ketti kuulub 21 kauplust, millest üheksa asuvad Tallinnas, neli Tartus ja kaks Pärnus ning üks Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Valgas ja Jõhvis. Selveri super- ja hüpermarketite kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 2100 inimesele. Ettevõtte 2005. aasta brutokäive oli 2,19 miljardit krooni, Selveri kauplustes sooritati 16,7 miljonit ostu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757