Piirivalvurid avastasid uue salakauba vedamise süsteemi

Narva-Jõesuu piirivalvurid avastasid hulga
salasigarette ja nende uue smugeldamise skeemi, mille järgi lastakse kiles
sigaretikastidel Vene poolt Eesti poolele triivida.

Eile kesköö paiku avastas tähelepanelik Narva-Jõesuu kordoni piirivalvur radari abil Narva jõel pärivoolu liikumas objekte, mida suundusid kontrollima Narva-Jõesuu kaatripatrulli piirivalvurid. Narva jõel tihedas udus märkasid teenistuses olevad piirivalvurid üksteise järel ujuvat 20 rohelises kiles kasti, mis olid omavahel nööriga kokku seotud ning liikusid allavoolu Eesti kalda suunas.

Kastid tõsteti kaatrisse ja hilisemal vaatlusel selgus, et iga kast oli kinni teibitud kolme kilekoti sisse ning sisaldas Vene maksumärkidega salasigarette. Kümnes kastis oli 100 000 sigaretti (500 plokki) “North Star” ning teisest kümnes sama palju sigaretti “More”.

Piirivalvurid andsid avastatud salakauba edasi Narva tollipunkti esindajale.

Sigarettide maale toimetamise skeem nägi ette, et kastid sigarettidega lastakse vette Venemaa kaldalt ning jõe looduslikust omapärast tingituna triivivad nad Vene kaldalt Eesti kaldale, kust need veest välja tõmmatakse. Kuna hilisõhtul oli vaikne, siis arvatavasti kurjategija, kes pakke Eesti kalda pool ootas, põgenes piirivalve kaatri mürinat kuuldes.
Sellist salakauba vedamise skeemi täheldasid Kirde piirivalvepiirkonna piirivalvurid esimest korda.

Öösel vastu tänast kell 2:35 avastasid salasigarette ka Valga kordoni piirivalvurid. Piirivalvurid märkasid Valga linnas Piiri tänaval raudteetammi juures kahte musta kilekotti, millesse oli pakitud 30 000 Malboro sigaretti, mis teeb kokku 150 plokki. Ümbruskonna vaatlusel piirivalvurid salakaubavedajaid ei avastanud.

Avastatud salakaup anti üle Valga kordoni tolliametnikele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara