Autor: Kaubandus.ee • 17. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilk teeb käe valgeks juustutööstuses

Neeme Raigile ja Rein Kilgile kuuluv Pere kontsern jätkab väikeste toiduainetööstuste ostmist – lisaks äsja soetatud Lihameistrile teeb Kilk õige pea käe valgeks ka juustutööstuses, kirjutab Postimees.

Endine Saksa diplomaat Wolfgang Richter on valmis oma väärt juustukerasid Pere kontserniga jagama – 51 protsenti firma osakutest müüb mees Perele, 49 protsenti jätab aga endale. Nii Tammistus asuva Richterite meierei juhataja ja omanik Wolfgang Richter kui ka Kilk kinnitavad, et 51 protsendi osakute minek Perele on 90 protsenti kindel, lahtine on vaid ostu-müügitehingu kuupäev.

«Otsime partnerit ja olen valmis maha müüma 51 protsenti osalusest, aga 49 protsenti jääks mulle,» lausus Richter eile Tartu Postimehele.

Richteri kinnitusel tagaks suurde toiduainetööstuse kontserni kuulumine saksa juustusorte ning parmesani valmistavale meiereile parema ligipääsu turule.

«Me tahame turul saavutada parema positsiooni ja Perel on tugevam turundusorganisatsioon,» lisas ta. «Siis saan mina siin keskenduda juustutootmisele. Praegu pole meie müügipool piisavalt aktiivne.»

Richter lisas, et firma võiks tuua edaspidi turule uusi juustutooteid. «Olen praeguse olukorraga küll rahul, aga partnerlus pakuks senisest rohkem võimalusi.»

Endine Saksa diplomaat Richter jätkaks seejuures veel vähemalt kaks aastat meierei tüüri juures.

Praegu kuulub firmast pool tegelikult Wolfgangi vennale Gottfriedile, aga enne osaluse müüki Perele ostab Wolfgang Richter venna osaluse ettevõttes ära.

Kilk ei soovinud tehingut enne ostu-müügilepingu sõlmimist põhjalikumalt kommenteerida. «Richter teeb suhteliselt kvaliteetset asja ja meie gruppi see passiks,» lausus ta.

Kilgi kinnitusel tarbib juba tema HoReCa-sektor (hotellid, restoranid ja catering) suurtes kogustes pagari- ja lihatooteid, samuti näiteks sedasama juustu. «Meil on vaja HoReCale teatud kvaliteediga kaupa, mis eristuks teistest,» lisas ta.

1. oktoobril on krediidiinfo andmetel registreeritud ka aktsiavahetus, millega Kilgi gruppi kuuluv Ahto Sirel OÜ sai Konguta vallas asuva Lihameistri lihatööstuse omanikuks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757