Autor: Kaubandus.ee • 21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VP Market sai Rakveres pärast põlenguid oma tahtmise

Rakvere linnavalitsus algatas eile detailplaneeringu kaupluse rajamiseks juulikuus majapõlengute tõttu kurikuulsaks saanud kinnistule Tallinna ja Kibuvitsa tänava nurgal, kirjutab tänane Virumaa Teataja.

Leedu kaubanduskontsern VP Market sai ligi pool aastat kestnud läbirääkimiste järel Rakvere linnavalitsuselt jah-sõna detailplaneeringu tegemiseks Tallinna tänava äärsetele kruntidele. “Lõpuks algatasime ja isegi see eskiis, mille nad esitasid, oli meie hinnangul suhteliselt vastuvõetav ja tõepärases mahus. Võrreldes sellega, mida nad alguses tahtsid, on ikka suur samm edasi,” ütles Rakvere linnapea Andres Jaadla.

VP Market omandas kinnistud Rakveres Tallinna tn 9/9a ja 11 käesoleva aasta 31. mail sooviga rajada sinna oma ketikauplus.

Detailplaneeringu algatamine jäi venima, sest linnavalitsus ei olnud kuidagi nõus kaubandusfirma tahtmisega ehitada kesklinna külje alla tüüpprojekti järgi lamekatusega “poekast”.

Asi hakkas kokkuleppe suunas liikuma alles pärast seda, kui tühjaks tehtud majades oli juulikuus järjepanu kolm tulekahju, millest viimane hävitas jäägitumalt vana kauplusehoone Tallinna tänava ääres.Nüüdseks on arvatav tulekahju põhjustaja, 16aastane noormees tabatud.Augustist alates kulutasid VP Marketi esindajad Rakvere linnavalitsuse uksi peaaegu et igal nädalal. Samm-sammult liiguti mõlemaid pooli rahuldava lahenduse suunas. “Vahepeal tegid nad niisugust Ameerika varianti,” rääkis Andres Jaadla, “kui ütlesin, et fassaad peab olema selline nagu varem, siis nad tegid fassaadi ja taha panid ikka plekk-karbi.”Linnavalitsus seadis detailplaneeringule küllaltki jäigad lähteülesanded, mille üheks olulisemaks nõudmiseks on, et hoone rajamisel taastataks Tallinna tänava poolne fassaad selle ajaloolisel kujul.Samuti ei tohi VP Market rajada suuremahulist parklat, vaid peab parkimise korraldama hajutatult.Nüüdseks ameti maha pannud linnaarhitekt Oliver Alveri koostatud detailplaneeringu algatamise tingimuste projektis on muu hulgas kirjas, et detailplaneeringu koostamisel peab VP Market lähtuma asjaolust, et planeeritav ala asub kesklinna välja kujunenud mitmekesise ja multifunktsionaalse hoonestusega alal. Planeeritavas piirkonnas asuv hoonestusala ei ole otseselt kaitstav, kuid omab miljööväärtust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757