Autor: Kaubandus.ee • 8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raul Kadaru sai Rautakesko juhiks Balti riikides ja Venemaal

K-rautakesko kaubamärgi all tegutseva Rautakesko ASi tegevjuhist Raul Kadarust sai detsembris kontserni direktor Baltimaades ja Venemaal, teatas firma.

Kadarust saab esimene eestlane Rautakesko kontserni juhtkonnas. Tema ülesandeks uues ametis on ehitus- ja sisustusmaterjalide keti tegevuse arendus Eestis, Lätis, Leedus ja Venemaal. “Lisaks seniste positsioonide kindlustamisele Baltikumis ja Venemaal on sihikul ka uued turud Ida-Euroopas,” sõnas Kadaru. “Rautakesko eesmärgiks on olla turuliider riikides, kus ta tegutseb ning seega on tegevuspõld lai.”

Samaaegselt Kadaru tööleasumisega lahkub ettevõttest Rautakesko kontserni asepresident Mikael Forss, kelle vastutusalasse kuulus Rautakesko tegevus välisturgudel. Mikael Forssi ülesanded jagatakse ära Raul Kadaru ja Jarmo Turuneni vahel, viimane vastutab Rautakesko tegevuse eest Norras ja Rootsis.

Raul Kadaru kinnitusel on tema uus positsioon tunnustuseks kogu siinsele meeskonnale ning kindlasti sai tema valiku puhul määravaks Rautakesko kiire ja kasumlik areng Eestis. “Oma tegevusega loodan Rautakesko positsiooni Baltimaades veelgi kindlustada, eriti huvitavaks pean arenguid idasuunal.” Esialgu jätkab Raul Kadaru ka tööd Eesti tegevjuhina, pikemas perspektiivis otsitakse ettevõttele siiski uut juhti.

Kesko kaubandus- ja logistikakontserni kuuluv Rautakesko on suuruselt viies ehitus- ja sisustusmaterjalide müüja Euroopas. Hetkel tegutseb ettevõte erinevate kaubamärkide all Soomes, Rootsis, Norras, Baltimaades ja Venemaal, Peterburis.

K-rautakesko kaubamärgi all tegutsev Rautakesko AS on Rautakesko OY tütarfirma ja Eesti üks juhtivaid ehitus- ja sisustusmaterjalide müüjaid. Ettevõte teenis 2005. aastal 935,8 miljoni krooni juures 30,9 miljonit krooni kasumit, selle aasta novembri alguses ületas ettevõtte käive miljardi krooni piiri.

Hetkel tegutseb Eestis neli K-rautakesko kauplust – kaks Tallinnas, üks Tartus ja üks Pärnus, 2007. aasta kevadel avatakse senistest suurim K-rautakesko kauplus Tallinnas, Tondil. Ettevõte annab tööd enam kui 300 inimesele, seoses uue kaupluse avamisettevalmistusega värvatakse lähiajal juurde veel sadakond töötajat. Rautakesko missiooniks on aidata luua klientidel paremat elukeskkonda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757