Autor: Kaubandus.ee • 18. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK ehitab 400 poodi ühtseks ketiks

ETK plaanib kahe aasta jooksul reformida 400 kauplust ühtseks ketiks ning loodab juba selle aasta lõpuks olla Eestis turuliider, kirjutas Äripäev.

Muudatuste elluviimiseks palgati Soomest Prisma Peremarketite keti kontseptsiooni looja Harri Mönkkönen, kelle sõnul on eesmärgiks ETK poodide ühine ketitegevus 2008. aasta lõpuks.

Praegu on ketistatud vähem kui pooled kauplustest ning neidki kavatsetakse reformida.

"Meie grupi kasv 2006. aastal on suurem kui Rimil, mille tõttu loodame, et oleme juba aasta lõpuks turuliidrid," ütles Mönkkönen, kelle andmetel on ETK turuosa praegu sarnaselt Rimiga 25 protsenti.

"Ma olen siia tulnud sellise hingelise ettevalmistuga, et ETK on juhtiv kaubanduskett Eestis nagu SOK rühm on Soomes. Meil on väga hea stardipositsioon, Soomes alustasime 15% turuosalt ja oleme jõudnud 38% turuosani," ütles Mönkkönen.

Esimesed pilootkauplused on Mustakivi Konsum ja Laagri Maksimarket, need viiakse uue kontseptsiooniga vastavusse juba enne järgmise aasta suve.

Investeeringu suurust ei osanud Mönkkönen veel öelda, kuid tema teada on kõikidel ühistutel piisavad majanduslikud ressursid olemas.

Kuna praegu on ligi 200 kauplust veel ketistamata ehk eri nimega väiksemate ühistute all, siis ei välistanud Mönkkönen ka mõne väiksema ühistu sulgemist. "Jaekaubanduse areng on juba selline, et ükspuha, millises Euroopa linnas seda vaadata, siis kauplused on ketistunud ja väiksemad on suletud," kommenteeris ta.

Põhikonkurendi Rimi juht Ruth Laatre oli uute plaanidega kursis. "Tõesti oleks juba aeg uuendada mõne Konsumi kontseptsiooni," sõnas Laatre.

Selveri juhatajale Ain Taubele oli selline äkiline ketistamine reedel veel uudiseks. "Ketistamine on ETKs käinud juba aastaid. Iseenesest on hea muudatus kõik uue brändi alla koondada," sõnas Taube.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757