Autor: Kaubandus.ee • 26. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hispaania muudab naisteriiete suurusi

Hispaania valitsus standardiseerib naisteriiete suurused, et naised ja tüdrukud ei muretseks nii palju oma keha suuruse pärast.

Hispaanias müüdavate riiete suurused erinevad igas poes, hoolimata sellest, et neile on märgitud üks suurusenumber, kirjutas BBC.

Kardetakse, et segadus suurusenumbritega võib viia söömishäireteni.

Kõik Hispaania riietetootjad on nõustunud valituse plaaniga ja aastaks 2008 peaks riiete suurus näitama Hispaania rahvastiku reaalseid kehamõõtmeid.

Ka vaateakende mannekeene tahetakse suurendada vähemalt Euroopa suuruseni 38. Hispaania tervishoiuministri Elena Salgado sõnul näevad praegused vaateakna modellid välja kui ebareaalsed nukud teisest dimensioonist, mis õhutavad toitumishäireid ja anoreksiat.

Riietesuuruse muutus mõjutab kõiki naisi ja tüdrukuid üle maailma, kuna ka rõivatootjad nagu Mango ja Zara on valitsuse paktiga ühinenud.

Suuruste muutmist juhib Hispaania riiklik tarbijainstituut, mis mõõdab üle 8000 hispaanlannat vanuses 12-70.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757