Viru keskuse ümbrus on saanud noorte «pommijate» mängumaaks

Pealinna noorte seas populaarse
kohtumispaiga Viru keskuse vahetus ümbruses on noored «pommijad» nii julgeks
läinud, et röövivad omaealistelt mobiiltelefone otse turvameeste ja kaamerate
vaateväljas.

«Lõng, mis sa vahid, anna oma telefon siia! Sul on ilusad püksid, mul on neid rohkem vaja. Kui molli ei taha saada, anna raha.» Need on laused, millega üks seltskond Viru keskuses ja selle ümbruses aega surnuks löövatest noortest kostitab teisi, enamasti endast nooremaid ja nõrgemaid.

Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna politseidirektori Tarmo Miilitsa sõnul pole kuritegevus, kus noored omaealisi ründavad, tõusev trend. «Kuna üha enam kantakse kaasas mobiile, CD- ja mp3-mängijaid, siis selliseid vahejuhtumeid tuleb noorte vahel ette,» tõdes ta Postimehele.

Viru keskuses turvateenust osutava AS Falcki avaliku suhete direktori Andres Lemberi sõnul tuleb nende turvatöötajatel õhtusel ajal sekkuda laste tegevusse iga 20–30 minuti tagant, kuid seda nende valvataval alal kaubanduskeskuse sees.

Tõsisemate rikkumiste, suitsetamise ja alkoholi tarvitamise tõttu andsid Falcki turvatöötajad jaanuaris politseile üle 22 alaealist. Kaklusi algatatakse keskuses Lemberi sõnul üliharva.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on keskuse ümbruses ja bussiterminalis avaliku korra hoidmine linna ülesanne. «Nagu eelmistelgi aastatel koguneb külmal ajal rohkem noori keskusesse, kuid nende teod piirduvad sodimise, müramise ja prahi tekitamisega,» rääkis ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara