Autor: Kaubandus.ee • 14. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse Rahva Raamat kasvab kahekordseks

Viru Keskus ja Rahva Raamat allkirjastasid lepingu, mille kohaselt laieneb raamatukauplus kogu Viru Keskuse IV korrusele, teatas ettevõte.

Juunikuus avatav 1600m² müügipinnaga Rahva Raamat on Baltimaade suurim raamatukauplus, mille mõlemal korrusel asuvad lisaks poele ka kohvikud.

AS Rahva Raamat juhatuse esimehe Gertti Kogermanni sõnul võimaldab allkirjastatud leping arendada senine raamatupood põnevaks ajaveetmise kohaks. "Oluliselt suuremad ruumid võimaldavad laiendada raamatuvalikut ning luua rohkem võimalusi raamatutega tutvumiseks kohapeal," tutvustas Kogermann plaane. Kogermann lisas, et suuremal pinnal on võimalik korraldada rohkem üritusi, IV korrusele plaanitakse ka hubase kohviku rajamist.

Juunis avatavas kaupluses suureneb vene keelse kirjanduse osakaal ning kontoritarvete ja mängude valik. Uudisena hakatakse kaupluses müüma kunstitarbeid, raamatutega seonduvaid kingitusi, audioraamatuid ning CD- ja DVD-plaate. Koos raamatukauplusega avatakse IV korrusel kohvik, mille operaatoriks on sarnaselt III korrusega kohvik Bestseller.

Viru Keskuse kasuks otsustas Kogermanni sõnul selle suur külastatavus ning populaarsus raamatusõprade seas. „Tallinnas on raske leida paremat kohta nii mastaapse poe avamiseks,“ kinnitas Kogermann.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on Rahva Raamatu laienemine IV korrusele keskusele oluline konkurentsieelis. „See, et Eesti suurima ja parima raamatuvalikuga kauplus asub Viru Keskuses, loob paljudele inimestele uue põhjuse siia tulekuks,“ on Vasar veendunud. Vasara sõnul võimaldab sõlmitud leping pakkuda keskuses lisaks moekaupadele ka uusi teadmisi ja võimalust laiendada oma silmaringi.

Avatava IV korruse sisekujunduse autoriks on Kohvi OÜ eesotsas sisearhitekt Hannes Praksiga, kelle loodud on ka Rahva Raamatu III korruse sisekujundus.

Viru Keskus on Tallinna enamkülastatud kaubanduskeskus, kust astub igapäevaselt läbi ca 33 000 inimest. Keskus koondab enam kui 100 kauplust, söögikohta ja teenindust ning selle ruumides asuvad bussiterminal ja parkimismaja.Viru Keskust külastas 2006. aastal üle 12 miljoni inimese, keskuse käive oli 1,81 miljardit krooni.

AS Rahva Raamat kuulub Ekspress Gruppi ning on Eesti suurim raamatukaubandusettevõte, mille 2006. aasta käive oli 150 miljonit krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757