Poelettidel on mürgiõunad

Eesti Maaülikooli (EMÜ) aianduse osakonna
õunte kvaliteedi uuring näitas, et Eestis müüdavates importõuntes on
mitmesuguseid jääkaineid, mis õuna tervislikkuse kahtluse alla seavad.

Analüüsid näitasid, et Hispaaniast pärit õuntes oli kuus erinevat jääki, Poolast pärit õuntes oli võõraineid kolm. Eesti õuntes jääke ei leitud, kirjutas Eesti Ekspress.

Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) teeb toiduseiret, mille tulemustest on näha, et kui aastal 2000 leidus taimekaitsevahendite jääke 45 protsendis imporditud puu- ja köögiviljades, siis 2006. aastal oli sama näitaja juba 67 protsenti, kusjuures viiel protsendil neist üle lubatud piirnormi.

Rohkem aineid on leitud apelsinidest, mandariinidest, sidrunitest ja viinamarjadest - see tähendab, et need puuviljad on kõige saastunumad, neis on ka kõige kõrgem normi ületavate jääkide hulk. Jääkaineid üle normi on esinenud ka hiinakapsas ja tomatis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara