Autor: Kaubandus.ee • 21. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laienemistempo hoiab Rimi Balticu kahjumis

Sellest aastast täielikult ICA kontserni konsolideeritud Rimi Baltic kasvatas läinud aastal käivet 19,6% 15,2 miljardile Eesti kroonile, kuid lõpetas aasta 20 miljoni krooni suuruse kahjumiga (võrreldav kahjum aasta varem oli 13,6 miljonit krooni).

Kahjumit põhjendab ICA kontsernis 40% omav Hakon Invest täna avaldatud majandustulemustes kiire laienemistempoga. Aastal 2006 avas Rimi Baltic 29 uut kauplust, mis viis aasta lõpuks kaupluste koguarvu 205-le. Ülejäänud 60% ICA kontsernis kuulub Hollandi jaekaubandusfirmale Royal Ahold.

ICA Baltic ostis Soome Keskolt selle 50% osaluse Rimi Balticus mullu oktoobris, makstes 2006. a detsembris 190 miljonit eurot ja tänavu veebruaris veel 50 miljonit eurot Eestis omandatud kinnisvara eest. EL kinnitas tehingu mullu detsembrist ja selle aasta jaanuarist on Rimi Baltic konsolideeritud ICA AB kontserni.

Täna teatas ICA ühtlasi kontserni reorganiseerimisest - tütarfirmad Rootsis, Norras ja Baltimaades saavad edaspidi suurema vastutuse. Ühtlasi lahkub ametist senine asedirektor ja peamine hinnapoliitika kujundaja Sven-Olof Kulldorff, kes räägib täna Rootsi majanduslehes Dagens Industri avaldatud intervjuus, et on tarnijatelt parima hinna väljarääkimiseks palju eeskuju võtnud sisustuskontsernilt IKEA. Päev varem kritiseeris Dagens Industri esiküljeloos ICA karmi läbirääkimistaktikat ning võrdles kontserni Nõukogude Liiduga, kus kogu võim on koondatud kesktasandile.

ICA tegevjuht Kenneth Bengtsson ütles tänasel pressikonverentsil, et kontsern muudab oma kõvakäelist taktikat väiksemate ja keskmise suurusega tarnijate suhtes, kuid suurklientidele hinnaalandust ei tehta, vahendas Dagens Industri.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757