Metalliäri keeristesse upub aastas 50-75 miljonit krooni

Eesti suurima vanametalli kokkuostja
Kuusakoski kõrval Tallinnas Betooni tänaval tegutsevad väiksemad
puukkonkurendid, kes toituvad suurfirma klientidest ja hoiduvad maksude
maksmisest.

Nii on igal vanametalli müüjal võimalik valida, kas ajada asju ametlikumalt ehk Kuusakoskiga või vähem ametlikumalt ja tema konkurentidega, kirjutas venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Kuusakoski direktor Ilmar Jõgi kommenteeris, et puukfirmade edu võti seisneb mõni kroon kilost Kuusakoskist kallima hinna pakkumises. Ometi müüakse kokku ostetud metall odavamalt sealsamas kõrval paiknevale Kuusakoskile edasi. Järelikult ei jää palju fantaseerimisruumi, mille pealt tuleb selliste ettevõtete kasum.

Lisaks on metalli müüjad sageli huvitatud kokkuostul keelatud sularahast. Kokku kannab riik Jõgi hinnangul tänu sellisele sogasele metalliärile aastas kahju 50-75 mln krooni.

Jõgi väitis, et kui keskkonnakaitseametnikud, kes jälgivad metalli vastuvõtupunktide vastavust jäätmeseadusega, suhtuksid samasuguse tähelepanu ja karmusega kui Kuusakoskisse ka nn alternatiivsetesse vastuvõtjatesse, saaks need päevapealt sulgeda.

Juba on mitu firmat sattunud ka maksu- ja tolliameti huviorbiiti. Üks sellistest firmadest kannab Den za Dnjomi andmetel nime Krinmet Grupp. Viimasega on omakorda seotud paljud väikeettevõtted, näiteks Hiiumaal tegutsenud Raua Robert. Krinmeti juhatuse liige Aleksei Sustov kommenteeris Den za Dnjomile maksuametnike huvi sõnadega, et elus juhtub kõike ja et ettevõte ei kavatse oma tegevust lõpetada.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara