Tiit Vähi müüs osaluse terminalis

Tiit Vähi kontrolli all tegutsev Silmet
Grupp müüs märtsi lõpus oma 25protsendilise osaluse Sillamäe sadamas tegutsevas
Sillamäe Oil Terminalis, kirjutas Äripäev.

"Silmet Grupp tahab ASi Sillamäe Sadam kaudu olla puhtalt sadama infrastruktuuri omanik ning väljumine loodud terminalifirmadest oli juba algselt kavandatud. Seda peamiselt selleks, et vältida huvide konflikti ühelt poolt sadama omaniku ning teisalt seal tegutsevate terminalide vahel," sõnas Silmet Grupi juhatuse esimees Tiit Vähi.

Nii 2004. kui ka 2005. majandusaasta ligi 100 miljoni krooni suuruse puhaskasumiga lõpetanud Silmet Grupi läinud aasta kasuminumbrit ei osanud Vähi veel öelda. Ta tõdes, et Silmet Grupp on valdus- ja investeerimisfirma, mis arendab suuri projekte, ning aasta tulemused sõltuvalt otseselt ühe või teise projekti edukusest.

Vähi lisas, et Silmet Grupp oli, on ja jääb Sillamäe Sadama kaudu infrastruktuuride omanikuks. Samuti ei kavatseta loobuda osalusest Silmetit ja Sillamäed energiaga varustavas Sillamäe soojuselektrijaamas. Nii sadamas kui ka elektrijaamas kuulub Silmet Grupile 50 protsenti aktsiatest, ülejäänud aktsiad jagunevad võrdselt Peterburi ärimeeste Jevgeni Malovi ja Andrei Katkovi vahel nende haldusfirmade kaudu. Vähi sõnul jääb Silmet Grupp kindlalt enamusaktsionäriks edasi ka keskkonna- ja jäätmeettevõttes Ökosil, kus kaasaktsionäriks on riik.

Sillamäe Sadamas tegutseb kuus terminali, millest suurim on 2005. aastal nii heledate kui ka tumedate naftasaaduste tarvis loodud Sillamäe Oil Terminal. Oma sisult kuulub sinna juurde ka ASi Silbunker omanduses olev punkerterminal, mille aktsiatest 50 protsenti müüs Silmet Grupp Malovi ja Katkovi firmadele juba eelmise aasta algul. Ainus terminalifirma, kus Silmet Grupp on oma 50protsendilise osaluse säilitanud, on üldterminaliteenuseid pakkuv AS SilSteve.

Vedelkemikaalide terminalis TankChem, gaasiterminalis Sillgas ning väetiseterminalis BCT pole Silmet Grupil algusest peale osalust olnud ning need on valdavalt Vene kapitali kontrolli all, ehkki aktsionäride ringis on ka Eesti inimesi. Näiteks kuulub väike osa BCT aktsiatest Aadu Luukase pärijatele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara