Balbiino tungis Rootsi turule

Baltimaade juhtiv jäätisetootja Balbiino
alustas eksporti Rootsi, esimese kuuga müüs ettevõte seal 2,5 miljoni krooni
eest jäätist, teatas ettevõte.

"Balbiino jaoks on Rootsi uus ja perspektiivikas turg," ütles firma juht Riho Niils. "Baltimaad on Balbiino jaoks pärast Läti jäätisetootja Margota ostmist selle aasta veebruaris sisuliselt koduturg. Soomlastele meeldivad Balbiino jäätised väga, nüüd tahame neid tutvustada ka rootslastele. Esimesed kogused on arvestades alles turule sisenemise järku päris suured olnud ja tarbijate poolt hästi vastu võetud."

Balbiino turundusjuht, Läti tütarfirma Margota juhataja Teet Anier ütles, et Balbiino müüs Rootsi esimese kuu jooksul kahte jäätist - Boat´i ning Raksi. "Boat on ekspordiks suunatud toode, mida müüme peamiselt Soomes," selgitas Teet Anier. "Raks on ka Eesti tarbijate jaoks tuntud ja tunnustatud. Tulevikus tahame saavutada stabiilselt kasvava eksportmahu ning samuti laiendada Rootsis müüdavate toodete valikut."

Teet Anier rääkis, et Rootsi turule minekuks sisendasid usku esimesed õnnestumised Soomes. "Baltimaadega võrreldes on Skandinaavia teistsugune, väga tugevalt väljakujunenud tarbimisharjumustega turg," märkis Teet Anier. "Soome turule sisenesime vaikselt, kuid müügimahud on pidevalt kasvanud ja kaubamärk võidab populaarsust. Sama protsessi loodame läbi käia ka Rootsis. Nii Soome kui Rootsi puhul on tegemist Baltimaadest kordades suuremate turgudega, mis tähendab Balbiino jaoks väga häid tulevikuväljavaateid."

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40% turuosa. Lätis, kus Balbiinol on tütarfirma Margota, on Balbiinol 10% turuosa. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome, Saksamaa ja Rootsi turule. Balbiino 2006. aasta käive oli 335 miljonit krooni. Balbiino omab rahvusvahelist kvaliteedistandardi sertifikaadi BRC.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara