Merko, Teder ja Käo müüsid Sikupilli keskuse

Merko, Jüri Käo ning Hillar Teder müüsid
sel nädalal maha Sikupilli kaubanduskeskuse. Egiptuse-Briti päritolu ostjad on
pikemat aega sihtinud ka Viru Keskust.

Sikupilli ehk ligi 16 700 ruutmeetrit äri- ja kaubanduspinda läks kaubaks ligi 700 miljoni krooniga, kirjutas Eesti Ekspress. Müüjad olid Merko tütarfirma E.L.L Kinnisvara, kellele kuulus seni keskuse aktsiatest pool, Venemaal hoogsalt äri ajava Hillar Tederi firma Ühendatud Kapital ning Jüri Käo kamandatav NG Investeeringud.

Pärast tehingut kuulub 40 protsenti keskuse aktsiatest Egiptuse ärimehele Emad Azizile, kes on reisikorraldaja Marhaba omanik. Sama suur osalus on Briti investeerimisfirmal Boultbee, mille omanikud on vennad Steve ja Clive Boultbee Brooks. Ning ülejäänud 20 protsenti aktsiatest jäävad kuulsale investeerimispangale Lehman Brothers.

Briti Boultbee pole siinkandis sugugi uustulnuk. Firma 30 miljardit krooni väärt kinnisvaraportfelli kuulub ligi 250 kaubahalli ja büroohoonet. Neist ligi pool Rootsis. Aasta tagasi ostsid Boultbeed koos Azizi ja Royal Bank of Scotlandiga moodsa Kamppi kaubanduskeskuse Helsingis, mida nad ise nimetavad oma "kroonijuveeliks". Keskuse eest, kus on pinda ligi kaks korda rohkem kui Sikupillis, käidi kambas välja ligi 5,4 miljardit krooni. Müüja oli SRV - üks Viru Keskuse omanikest.

Need, kellele meeldib Egiptuses puhkamas käia, tunnevad Azizi ehk ka Sharm El Sheikis asuvate populaarsete Savoy ja Sierra kuurortide omanikuna.

Mõni aeg tagasi püüdis Aziz koos oma äripartneritega veel suuremat kala. Nimelt tehti Merkole, SRV-le ning Indrek Toomele ja Alvar Ildile ahvatlev pakkumine Viru Keskuse ostuks. Azizi sõnul käi kaup katki Viru aktsionäride erimeelsuste tõttu. "Aga me oleme Virust endiselt väga huvitatud," märkis ta.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara