Autor: Kaubandus.ee • 19. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskoja juhiks sai taas Luman

Täna Eesti Rahvusraamatukogus toimunud Eesti Kaubandus-Tööstuskoja üldkoosolekul valiti Kaubanduskoja uus juhatus ja juhatuse esimees, kelleks sai Toomas Luman.

Üldkoosolekust võttis osa 426 Kaubanduskoja liikmesettevõtet või nende volitatud esindajat, teatas koda. Päevakorras oli majandusaasta aruande ärakuulamine ja kinnitamine ning juhtorganite valimised. Päevakorravälise sõnavõtuga esines Kaubanduskoja liikmetele peaminister Andrus Ansip. Peaminister lubas, et ettevõtjaid enim huvitavad ettevõtete tulu maksustamist puudutavad küsimused saavad juba aprillikuus valitsuses otsustatud ning veel enne suvepuhkust ka parlamendi heakskiidu. Sõnavõttu kokku võttes tänas peaminister ettevõtjaid nende senise panuse eest ning sõnas: “Muretsemiseks pole põhjust, paremad ajad ootavad meid ees.”

Üldkoosoleku esimeseks päevakorrapunktiks oli Kaubanduskoja 2006. aasta majandusaasta aruande ärakuulamine ja kinnitamine. Kaubanduskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani sõnul oli 2006. aasta nii Eesti majandusele kui ka Kaubanduskojale edukas. Pikemalt leidis käsitlemist Kaubanduskoja tegevus ettevõtjate huvide esindamisel ja kaitsel ning selle tegevuse põhimõtetel. “Koda on apoliitiline organisatsioon. Meie osalemine majanduspoliitika kujundamises on argumenteeritud, teadmiste- ja faktipõhine ning lähtub liikmete tagasisidest. Me ei kiida ega laida ühtegi poliitikut ega parteid, vaid kujundame positsioone seaduse jõudu omavate eelnõude ning poliitikadokumentide kohta. Me anname hinnangu, kas tegemist on majanduse arengule kasuliku eelnõuga ning kas see edendab ettevõtlust,” sõnas Luman.

Üldkoosolek kinnitas 2006.a majandusaasta aruande ühehäälselt.

Kaubanduskoja juhatuse 15 kohale kandideeris algselt 18 ettevõtjat, kes olid esitatud liikmete poolt. Eesti Põlevkivi AS juhatuse esimees Lembit Kaljuvee taandas oma kandidatuuri vahetult enne üldkoosoleku algust.

Kaubanduskoja juhatuse esimehe kohale esitati üks kandidaat – Toomas Luman (Nordecon AS), kes osutus 247 poolthäälega valituks. Toomas Lumanile oli see seitsmes kord juhatuse esimeheks valituks osutuda (alates 1995. aastast).

Juhatuse liikme kandidaatidest said enim hääli ja osutusid valituks:

Väino Kaldoja, Silberauto AS, juhatuse esimees

Andres Koern, TK-Team AS, nõukogu esimees

Juhan Kolk, Alexela Oil AS, nõukogu liige

Gunnar Kraft, Sangar AS, juhatuse esimees

Jüri Käo, NG Investeeringud OÜ, juhatuse esimees

Meelis Milder, Baltika AS, juhatuse esimees

Tiina Mõis, Genteel AS, juhatuse liige

Jaan Pillesaar, Helmes AS, nõukogu esimees

Cardo Remmel, Saku Õlletehase AS, nõukogu liige

Neinar Seli, Estiko AS, nõukogu esimees

Jaan Toots, Rotermann Grupp OÜ, juhatuse esimees

Koit Uus, Uuemõisa Invest AS, juhataja

Enn Veskimägi, Standard AS, juhatuse esimees

Vello Väinsalu, ELKE Grupp AS, juhatuse esimees

Juhatusse ei pääsenud Olympic Casino Eesti ASi juhatuse esimees Armin Karu, Ülemiste City ASi juhatuse esimees Gunnar Kobin, GILD Financial Advisory Services ASi juhatuse liige ja partner Rain Tamm.

Kaubanduskoja juhatuse ametiajaks on kaks aastat. Järgmised valimised toimuvad 2009.aasta kevadel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757