Autor: Kaubandus.ee • 24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruth Laatre on täna kassapidaja

Täna teenindavad Rimi Tallinnas super- ja hüpermarketite kassades kliente 20 Rimi juhtkonna liiget, sealhulgas Rimi Eesti Food tegevjuht Ruth Laatre.

Tegemist on tänasest käivitunud Rimi personaliprojektiga, mille eesmärk on väärtustada kauplusetöötaja elukutset, värvata uusi töötajaid ja tutvustada töötajatele erinevaid arenguvõimalusi organisatsioonis, teatas ettevõte.

Rimi Eesti Foodi tegevjuhi Ruth Laatre sõnul soovib juhtkond eeskujuga julgustada inimesi kaupluses teenindaja töötama ning suunata avalikkuse tähelepanu sellele, et lihtsamat tööd tegevad inimesi tunnustatakse ühiskonnas põhjendamatult vähe.

„Teenindaja elukutse on sama tänuväärne ja lugupidamist väärt nagu iga teinegi amet,“ ütles Ruth Laatre.

Rimi juhtkonna liikmed töötavad erinevate super- ja hüpermarketite kassades täna päeva teises pooles, kaupluste külastatavuse tipptunnil.

„Loodan, et külastajad suhtuvad meisse mõistvalt ja annavad andeks, kui tippjuhid kohe kassapidaja ametiga nii sujuvalt hakkama ei saa kui kogenud teenindajad,“ naeris Ruth Laatre.

Rimi personaliprojekti teises etapis tutvuvad kaupluste teenindajad tippjuhtide tööga, käies nendega töövarjudena ühe tööpäeva jooksul kaasas.

Ruth Laatre sõnul on teenindaja rolli madalasse mainesse sisse kirjutatud laiem tööjõuprobleem, kuna inimesed ei soovi töötada ametites, mida nende kaaskodanikud ei hinda. Motiveeritud töötajate leidmine ja hoidmine on tema sõnul võtmeküsimuseks kõikides jaekaubandusettevõtetes ning kogu teenindussfääris tervikuna. Erinevatel hinnangutel on jaekaubanduses tervikuna täna puudu suurusjärgus 600-800 töökätt.

Tänasest algava Rimi kampaania juhtlause „Erilised inimesed erilises kohas“ on kantud mõttest, et toidukauplustes töötavad teenindajad teevad tänuväärset ja rasket tööd, mida igapäevatoimetuste kõrval sageli ei märgata. 24. aprillist kuni mai lõpuni kestva kampaania teleklippide tegemisse kaasas ettevõte näitlejate ja modellide asemel reaalselt Rimis töötavad teenindajad, keda kujutatakse reklaamides lahendamas nende töös ette tulevaid elulisi ning kohati koomilisi olukordi.

Rimi Eesti Food AS tegevjuht Ruth Laatre teenindab täna külastajaid Haabersti Rimis aadressil Haabersti 1.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757