USA ja Euroopa Liit leppisid kokku ühisturu loomises

USA ja Euroopa Liit kirjutasid tippkohtumisel
Washingtonis alla transatlantilise koostöö uuele lepingule, mis näeb ette
standardite kooskõlastamist kaubanduses ja investeeringutes.

Leping määratleb USA-ELi "ühisturu" alused, vahendas ETV 24 BBCd.

Tippkohtumisel pöörati peatähelepanu majanduslikele, mitte aga ökoloogilistele ja poliitilistele probleemidele. Pooled leppisid kokku luua "majandusnõukogu", mis hakkab standardiseerima reegleid ja seadusi ligi 40 alal, nagu intellektuaalne omand, finantsteenused, kompaniide ühinemised ja ülevõtmised ning autotööstus.

Näiteks erinevused USA ja ELi seadustes suurendavad mõnedel andmetel autotööstuses uute autode väljatöötamise ja tootmise maksumust kuni 10%.

Washingtonis kirjutati alla ka nn avatud taeva leppele, mis jõustub 30. märtsil 2008 ning võimaldab Euroopa lennukompaniidel lennata USA igasse punkti ja vastupidi. See lepe on suunatud lennupiletite hinna vähendamisele ja pakkumiste laiendamisele reisijatele mõlemal pool Atlandit.

Lisaks loodab EL, et USA loobub viisanõuetest mitmete ELi liikmesriikide kodanikele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara