Sink ja juust Tartumaalt Peterburi ei sõida

Paar aastat tagasi Venemaa kaupmeestega sidemed
sõlminud Nõo lihatööstus ja Rannu vallas töötav juustutööstus ei saa praegu oma
kaupa partneritele saata, kirjutas Tartu Postimees.

«Lugu on nii, et kaks nädalat ei ekspordi me kohe kindlasti Venemaale midagi,» ütles ASi Nõo Lihatööstus juhataja Toomas Kruustük.

Firma jättis oma partnerile, Peterburi ühele kaubandusketile, segaduste tõttu singi- ja vorstikoorma saatmata juba 29. aprillil, ka eeloleval esmaspäeval jääb kaup kodumaile.

«Venemaa kaubanduskettidele tuli kolmapäeval sealsest veterinaarametist kiri, mis ütleb, et Eesti lihatooted ei vasta nõuetele,» selgitas Kruustük. «Kolmapäeva hommikul oli Eesti kaupade mittemüümine veel soovitus, õhtul juba otsus.»

Nädalas ligi 40 tonni lihatooteid valmistav Nõo lihatööstus hakkas oma kaupa Venemaale eksportima paar aastat tagasi, viimasel ajal müüs firma naabritele kuus kolm-neli tonni vorsti ja sinki. «Õnneks pole see meie jaoks suur kogus,» ütles Kruustük.

Rannu vallas töötav OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstus saatis viimase koorma Peterburi paar nädalat tagasi. Mõne aja pärast peaks firma sinna uue koorma saatma, aga puudub info, kas seda saab teha või ei. «Midagi täpset me veel ei tea, aga mingi info põhjal on Venemaal kästud Eesti kaubad võtta erilise kontrolli alla,» rääkis OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstus juhatuse liige Ago Teder. «Ja eks see tähendab, et kui tahetakse mingi viga leida, siis ka leitakse.»

Seni on firma Venemaale müünud kuus 20–30 tonni juustu. «Midagi hullu ei juhtu, kui see kogus juustu Peterburi müümata jääb,» kinnitas Teder. «Seda rohkem jääbki kodumaale.»

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara