Kalavagunitega sahkerdanud ametnik istub täna kohtupinki

Tallinnas algab täna mammutprotsess veterinaarameti
endise asejuhi Vladimir Razumovski üle, keda kahtlustatakse umbes 300 000 krooni
altkäemaksu võtmises, kirjutas postimees.ee.

Vladimir Razumovskit hakati altkäemaksu võtmises kahtlustama 2005. aastal. Vastutasuks kalaärimeestelt nõutud altkäemaksule vaadanud veterinaar- ja toiduameti asejuht läbi sõrmede kalatranspordi reeglitele. Razumovski ise eitab altkäemaksu võtmist.

Süüdistuse järgi algas altkäemaksu võtmine 2004. aasta oktoobris ja kestis mehe vahistamiseni järgmise aasta märtsis. Meelehead tuli ettevõtjatel maksta selle eest, et nad saaks kala Eestist välja vedada odavamate ning rohkem mahutavate termovagunitega. Väidetavalt tuli iga vaguni eest loovutada 100 dollarit ehk umbes 1300 krooni.

Eesti seadused ei keela kalavedu termovagunitega, probleem peitub aga tõsiasjas, et pikemate vahemaade läbimisel ei püsi kala termovagunites piisavalt värskena, sest temperatuur vagunites tõuseb pidevalt.

Seetõttu pidanuks firmad kala kaugematesse kohtadesse saates kasutama kallimaid ja väiksemaid külmutusvaguneid. Seda aga ei tahetud teha ning seal Razumovski süüdistuse järgi ettevõtetele appi tuligi.

Kalaärimehed on väitnud, et sügisel ja talvel pole ohtu, et kala termovaguneis rikneks. Löögi all oli peamiselt kalatransport Ukrainasse.

Esialgsetel andmetel maksid ettevõtjad altkäemaksuks mineva raha ärimees Viktor Rasskazovile. Viimane tegeles nii vagunite rentimise kui ka hankimisega. Tema käest rändas raha veterinaarameti asejuhi vennale Andrei Razumovskile, kes raha vennale edasi andis. Sellise skeemi eesmärk oli vältida olukorda, kus Vladimir Razumovski ise kalaärimeestelt raha vastu oleks võtnud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara