Jaaksoo: kavatsen ka tulevikus mängida kõrgliigas

Sportlandi juht Üllar Jaaksoo lahkub
ettevõttest, kuid ta kinnitas Äripäevale, et kavatseb ka tulevikus mängida
kõrgliigas.

AS Sportland International Group teatas täna õhtul, et firma juhatuse esimees Üllar Jaaksoo lahkub ametist.

Jaaksoo sõnul on Sportlandi areng olnud viimasel paaril aastal väga kiire ja põnev. "Kõikide ideede ja võimaluste realiseerimine saab olema jätkuvalt suur väljakutse ka uuele juhile. Mina aga vajan mõnda aega puhkust ja tervise häälestamist,” kommenteeris Jaaksoo pressiteates.

Jaaksoo pole enda sõnul veel mõelnud, mida ta edasi tegema hakkab. "Otsus on kaunis värske ja ma ei ole seni pidanud võimalikuks uuele ametile mõelda," põhjendas ta.

Ta kinnitas aga Äripäevale, et kavatseb ka tulevikus mängida kõrgliigas. Olen saanud aru, et tööjõuturg pakub praegu piisavalt võimalusi, märkis Jaaksoo, kes valiti paar aastat tagasi teiste tippjuhtide poolt Eesti mainekaimaks firmajuhiks.

Äripäeva küsimusele, kas ametist lahkumise otsus tuli tema jaoks ootamatult, vastas Jaaksoo, et ootamatult võis see tulla tööandja jaoks. Mina olin seda otsust enda jaoks pikemalt kaalunud, lisas ta. Ma ei saa praegu võib-olla pakkuda omanikele seda, mida nad ootavad, põhjendas Jaaksoo.

Tema sõnul tegutseb Sportland mitmel turul ja firma juhtimine eeldab palju reisimist. Jaaksoo sõnul sooviks ta aga rohkem olla kodus.

Tänasel Sportlandi nõukogu koosolekul kinnitas ettevõtte ka uue juhatuse, kuhu kuuluvad Sportlandi asutajad Are Altraja ja Anti Kalle. "Sportlandi kiire areng jätkub ning uue juhi otsingud algavad juba homme," lisas Kalle.

Jaaksoo asus Sportlandi juhi kohale 1. novembril 2005. Sportland International Group on Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas ja Soomes tegutsev spordi- ja vabaaja kaupu müüv ettevõte, kus töötab 112 kaupluses ligi 1200 inimest.

Tänavu esimeses kvartalis kasvasid Sportlandi tulud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 87%. Aasta lõpuks plaanib Sportland avada veel 28 poodi ja opereerida kokku 140 poega kuues riigis.

Anti Kalle ja Are Altraja kõrval kuulub Sportlandi omanikeringi ka Rootsi investeerimisfond Askembla Growth Fund, millel on 26% aktsiatest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara