Lastekaitsjad tahavad keelata alkoholireklaami

Täna lastekaitse liidu eestvedamisel algava
liikumise "Alkoholivaba lapsepõlve eest" eesmärk on juhtida tähelepanu Eesti
liiga liberaalsele alkoholipoliitikale.

Liikumise algatajad viitavad tõigale, et alkoholi ja hoolimatuse tõttu jääb aastas tuhat last koduta. Viimaste uuringute andmetel alustavad Eesti poisid lahjemate alkohoolsete jookide tarvitamist juba 10–11aastaselt ja tüdrukud 11–12aastaselt. Vägijooke on pruukinud 85 protsenti koolilastest, kirjutas Postimees.

Eelmisel aastal sooritasid alaealised 24 075 väärtegu, neist 8769 oli seotud alkoholi tarvitamisega. Kuritegusid panid alkoholijoobes alaealised toime 244.

Lastekaitse liidu peretöö valdkonna juhi Marika Ratniku sõnul tahavad kõik liikumisega ühinevad ühendused mõjutada valitsust ja Riigikogu, et riik saaks sellise alkoholipoliitika, mis ei oleks orienteeritud majanduslikule kasule, vaid rahva tervisele.

Liikumise eesmärkideks on alkoholireklaami täielik keelustamine ja alkoholi kättesaadavuse piiramine. Samuti loodab liit täiskasvanute positiivsele eeskujule – näiteks võiksid nad lõpetada meedias enda eksponeerimise koos alkoholiga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara