Autor: Kaubandus.ee • 17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Felix kolib Põlva tehase Põltsamaale

Põltsamaa Felix, mis ostis jaanuaris valmistoidutoodete tootja AS Nordic Foods varad, lõpetab tootmise Põlvas ja kolib sealse tehase Põltsamaale, teatas firma.

Vaatamata soovile Põlvas tootmist jätkata, ei õnnestunud ettevõtte teatel rendilepingut pikendada. Uus valmistoodete tehas alustab Põltsamaal tööd oktoobris.

Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orava sõnul ei saa Nordic Foodsi tehast senises kohas pikemalt käigus hoida, sest tehas töötas rendipinnal ja rendileandja ei ole edasisest kokkuleppest huvitatud. “Vaatamata meie katsetele rendilepingut pikendada, see siiski ei õnnestunud, ja nii ei jäänud muud valikut, kui viia Põlva tehas Põltsamaale. Pikemas perspektiivis oleks kolimine tõusnud niikuinii päevakorrale, aga mõne aasta oleksime hea meelega veel Põlvas jätkanud,” rääkis Orav. Ta lisas, et kuna rendileping lõpeb juuni lõpus ja tehase lahtivõtmiseks kulub vähemalt kuu, lõpeb tootmine Põlvas sellel reedel.

Kõigile Põlva tehase 35 töötajale tegi Põltsamaa Felix ettepaneku jätkata tööd senistel tingimustel Põltsamaal. Praeguse seisuga on kindel ühe vastutava töötaja ületulemine Põltsamaale. Enamik inimesi valis kollektiivse koondamisega makstava hüvitise, et jääda Põlvasse ja otsida seal piirkonnas uus töö. Põltsamaa Felix pakkus Nordic Foodsi tehase töötajatele igakülgset abi uute töökohtade leidmisel. Paljud inimesed on tänaseks juba uue töökoha ka leidnud.

Nordic Foodsi varade omandamise näol oli tegu osaga Põltsamaa Felixi strateegilisest laienemisplaanist. Ettevõtte eesmärgiks oli suurendada seeläbi oma tootmisvõimsust ning keskenduda lisaks Eestile järjest enam ka Läti ja Leedu turu vajadustele. Ühtlasi võimaldas vastav investeering Põltsamaa Felixil parandada oma positsiooni valmistoitude segmendis, kus 2006. aastal ettevõtte müügimaht kahekordistus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757