Autor: Kaubandus.ee • 24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõunakeskus ja Tartu teaduspark laienevad

Lõunakeskusele kuni 25 000 ruutmeetril laiuvat juurdeehitist ja Tartu Teaduspargile laiendust lubava detailplaneeringu lähteseisukohad ootavad volikogu heakskiitu.

Kui planeering kunagi praeguste kavade järgi valmib ja ehituseks läheb, kasvab Lõunakeskus senisega võrreldes pea poole suuremaks, kirjutas Tartu Postimees.

Lisaks Maksimarketile leiab selles pinna ka Rimi, kellele arvestatakse 8000 ruutmeetrit.

Lõunakeskuse OÜ juhatuse liige Jaan Lott märkis, et lõpuks ometi saab Lõuna-Eesti siis väärilise supermarketi – Narva suurim hüpermarket on praegu Tartu võimsaimast poole suurem.

Kaks esmatarbekaupu müüvat hüpermarketit ühes kaubakeskuses pole tavaline, kuid Lott osutas, et Maksimarketiga rahulolematuse tõttu käivad Lõunakeskuse kunded esmatarbekaupu ostmas mujal.

Juurdeehitisse on kavandatud ka kaheksakorruseline hotell, kui aga arvestada tõsiasja, et lähiajal on Tartusse lisandumas arvukalt hotellikohti, on Lõunakeskuse hotell pigem võimalus tulevikuks.

Üleeile linnavalitsusest volikokku saadetud eelnõu hõlmab Tartu linna territooriumil 19 hektarit, veel kuut hektarit hakkab paralleelselt planeerima Ülenurme vald.

Teine suur asjaosaline planeeringus on Tartu Teaduspark, kelle kavandatav 40 000 ruutmeetrit pinda peab paigutuma kuni kaheksakorruselistesse hoonetesse.

Probleemne osa planeeringus on liiklusskeem – Lõunakeskuse piirkond on niigi alailma ummikutes. Otsuse eelnõus on sõnastatud nõue, et planeeringus tuleb näidata lähiala liiklusskeem, mis hõlmab ka ohutut kergliiklust hooneteni.

Öeldud on ka, et hoonete ehitusloa andmine tuleb siduda liikluslahenduste valmimisega.

Seejuures seisab eelnõus nõue, et liiklusskeem lähtuks maanteeameti tellitud Tartu ringtee (Tallinna–Luhamaa tee Uhti–Kandiküla lõigu) rekonstrueerimise projektist. Eraldi on märgitud kogujateede ehitamine, mille kaudu pääseks Tartu ringteele sõitmata Viljandi või Valga maanteele.

"Kogujatee peab olema valmis enne hooneid, aga ei tea, kes selle ehitab. Kõik variandid on võimalikud: linn, arendaja, riik," ütles Tartu linnavalitsuse planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757