Aprillis jätkus kaubanduses mõõdukas käibe kasv

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük
püsivhindades suurenes 2007. aasta aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes
16%, teatas statistikaamet.

Aprillis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,2 miljardit krooni. Toidukaupade kauplustes kasvas müük eelmise aasta aprilliga võrreldes 11%. Suure osatähtsuse tõttu andsid toidukaupade kauplused ligi poole kogu jaekaubandusettevõtete müügi juurdekasvust.

Kiireim juurdekasv oli aprillis endiselt tööstuskaupade kauplustel (21%), kuid eelmiste kuudega võrreldes kasvutempo aeglustus. Kasvu langust võrreldes eelmise aastaga põhjustas soodusmüükide vähenemine. Sellel aastal olid soodusmüügid põhiliselt märtsis, eelmisel aastal aprillis.

2007. aasta märtsiga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 4%.
Jaekaubandusettevõtete realiseerimise netokäive oli aprillis ligi 5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta aprilliga võrreldes suurenes netokäive jooksevhindades 21%, kuid eelmise kuuga võrreldes vähenes see 4%.

Sõidukikaubandusettevõtete netokäive oli aprillis 4,4 miljardit krooni - ligi miljard krooni enam kui aasta tagasi samal ajal. 2006. aasta aprilliga võrreldes suurenes sõidukikaubandusettevõtete netokäive jooksevhindades 28%, kuid eelmise kuuga võrreldes vähenes see 4%.

Jaemüügi muutus püsivhindades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, aprill 2007

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara