Autor: Kaubandus.ee • 1. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Buffett võib olla huvitatud toiduainetetootjast Kraft Foods

Investeerimisguru Warren Buffetti poolt juhitav varahaldusfirma Berkshire Hathaway võib spekulatsioonide kohaselt olla huvitatud maailma suuruselt teise toidutootja Kraft Foods omandamisest.

Sel nädalal on liikunud turgudel jutud, et Berkshire Hathaway on ostmas kokku Kraft Foodsi aktsiaid. Kuulujutule lisab kaalu tõsiasi, et märgatavalt on tõusnud kauplemine toidutootja optsioonidega. Analüüsifirma Track Data andmeil osteti eile Kraft Foodsi 36481 ostuoptsiooni lepingut 4765 müügioptsiooni vastu, mis näitab et spekulandid ootavad aktsiahinna tõusu. Kauplemine oli vilgas, kuna keskmiselt on Kraft Foodsi aktsiatele tehtud päevas veidi üle 14 tuhande optsioonilepingu.

„Suur ostuoptsioonide käive on põhjustatud spekulatsioonist, et Buffett on aktsiast huvitatud,” ütles uudisteagentuurile Reuters maaklerfirma optionsXpress Inc vanemanalüütik Joseph Cusick.

Selle aasta kasumiprognoosi kohaselt ulatub aktsia P/E (hinna/kasumi) suhe 18,7ni.

Kraft Foods on viimase viie aasta jooksul näidanud aastas keskmiselt 3,2 protsendist käibe- ja 10,2 protsendilist kasumikasvu.

Ettevõtte turuväärtus ulatub 54,3 miljardi dollarini olles sellega täpselt samas suurusjärgus, millist 46 miljardi dollarit vaba raha omav Berkshire Hathaway hetkel otsib.

Kraft Foodsi aktsia tõusis eile 0,45%, tasemeni 33,84 dollarit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757