Nõmme turu lihamajas ei tohi mõnda aega liha ja piima müüa

Nõmme turu lihamaja on nii räpane, et
Tallinna tervisekaitsetalitus otsustas eile tunnistada kehtetuks turule antud
tunnustamisotsuse. See tähendab, et turu lihamajas ei tohi enam näiteks liha,
kala ega piima müüa.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on turul liha, kala ja muu kiiresti rikneva kaubaga kauplemine keelatud niikaua, kuni seal ei ole tagatud vajalikud hügieeninõuded, kirjutas Postimees.

"Juhul kui mõni kaupmees soovib turul mõnes nõuetele vastavas kioskis jätkata kiiresti riknevate ning säilitamisel külmrežiimi vajavate toiduainete müümist, peab ta taotlema endale eraldi tunnustamise Tallinna tervisekaitsetalituselt," selgitas Vakra.

Linnaosa vanema sõnul võib turul endiselt kaubelda aedviljade, marjade, maitserohelise ja muu sellisega.

Tallinna tervisekaitsetalitus keelas eilsest Nõmme turu räpases lihamajas kauplemise, kuna hoone ei vasta enam mingitelegi sanitaartingimustele. Reedel käisid tervisekaitseametnikud koos linnaosa vanemaga turuga tutvumas. Eriti huvitas neid just lihamaja, kuna selles valitseva seisukorra kohta oli laekunud inimestelt mitu kaebust.

Vakra sõnul avanes turu lihamajas tõesti jube vaatepilt. "Mitmes müügiboksis olid külmutusseadmed katki ning liha hoiti sama hästi kui õhutemperatuuril," ütles ta. "Eriti jubedad olid keldriruumid, kus raiuti liha ning käis hakkliha valmistamine. Kelder meenutas kaadreid mõnest õudusfilmist. Lihakaste hoiti porisel põrandal, pinkidel vedelesid seapead. Kõikjal valitses mustus, rippusid ämblikuvõrgud ning näha oli rottide tegevuse jälgi."

Tallinna tervisekaitsetalituse Harjumaa osakonna juhataja Kai Raska väitel ei kannata Nõmme turu hügieenitingimused mingit kriitikat. Ka ei täideta seal kergesti riknevate kaupade säilitustingimusi.

Vakra sõnul ei ole turu rentnik, äriühing NT Kaubandus, suuteline oma kohustusi täitma ning tõenäoliselt ei soovigi ta seda teha.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara