Tallinna volikogu keelas 1. augustist õhtuse alkoholimüügi

Tallinnas on alates 1. augustist
alkoholjookide jaemüük keelatud linnavolikogu määruse kohaselt kella kaheksast
õhtul kuni kaheksani hommikul.

Alkoholiseaduse kohaselt võib kohaliku omavalitsuse volikogu kehtestada oma haldusterritooriumil kitsendusi ja piiranguid alkoholjookide jaemüügi sortimendile, müügikohtadele ja -vormidele ning kauplemise ajale, teatas Tallinna volikogu. Eelnõu esitamisel lähtus linnavalitsus politsei andmetest, mis näitavad alkoholijoobes toimepandud õigusrikkumiste arvu suurenemist ning annavad märku liiga liberaalsest alkoholipoliitikast Eestis, märkis abilinnapea Jaanus Mutli. Ta lisas, et Harjumaal on kolm omavalitsust juba kehtestanud täiendavaid alkoholimüügi piiranguid. Samas tõdes Mutli kaupmeeste vastuseisu piirangutele.

Volikogu vastse aseesimehe Tarmo Lausingu sõnul ei ole rahva tervis ja väikese grupi ettevõtjate saamata jääv kasum võrreldavad väärtused. ”Inimeste tervis ei ole see, mille arvelt nad peaksid kasumit teenima,” ütles Lausing. ”Pealegi on arvamusuuringud näidanud, et alkoholimüügi piiramist toetab ligi kolm neljandikku Eesti elanikest.”

Arvestades avalikkuse tugevat survet piirata alkoholjookide kättesaadavust ja mais 2004 korraldatud rahvaküsitluse tulemuste põhjal piiras linnavolikogu 29. juunil 2004 alkoholiga kauplemist, keelates müügi kella 23-st kella 8-ni. 1. augustist algab müügipaus kolm tundi varem.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara