Aprillis oli kaubavahetuse käibes mõõdukas kasv

Eesti kaubavahetuse käive oli 2007. aasta
aprillis esialgsetel andmetel 24,9 miljardit krooni, teatas Statistikaamet.

Kaubavahetuse käive suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 7%.

Aprillis moodustas kaubavahetuse käibest eksport 10,2 miljardit krooni (41%) ja import 14,7 miljardit krooni (59%). Võrreldes 2006. aasta aprilliga suurenes kaupade väljavedu 6% ning sissevedu 8%. Kaubavahetuse bilansi puudujääk oli 4,5 miljardit krooni (2006. aasta aprillis 4 miljardit krooni, tänavu märtsis 4,7 miljardit krooni).

Aprillis hõlmas eksport Euroopa Liidu (EL-27)b riikidesse 70% ja SRÜ riikidesse 11% kogu kaupade ekspordist (eelmise aasta aprillis olid need näitajad vastavalt 63% ja 10%). Peamised sihtriigid olid Soome (18% kogu ekspordist), Rootsi (13%) ja Läti (12%).

Aprillis moodustas import Euroopa Liidu (EL-27) riikidest 75% ja SRÜ riikidest 17% kogu kaupade impordist (2006. aasta aprillis olid need näitajad vastavalt 69% ja 18%). Kõige rohkem kaupa veeti sisse Soomest (17% kogu impordist), Venemaalt (14%) ning Saksamaalt (13%).

Kaupade ekspordis suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes peamiselt transpordivahendite (288 miljoni krooni võrra), puidu ja puittoodete (237 miljoni krooni võrra), põllumajandussaaduste ja toidukaupade (135 miljoni krooni võrra), paberi ja pabertoodete (134 miljoni krooni võrra) ning mitmesuguste tööstustoodete (107 miljoni krooni võrra) eksport. Samal ajal vähenes märkimisväärselt ainult mineraalsete toodete (368 miljoni krooni võrra) ning masinate ja seadmete (314 miljoni krooni võrra) eksport.

Kaupade impordis kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes kõige enam transpordivahendite (423 miljoni krooni võrra), puidu ja puittoodete (300 miljoni krooni võrra), metalli ja metalltoodete (258 miljoni krooni võrra), põllumajandussaaduste ja toidukaupade (225 miljoni krooni võrra) ning kummi- ja plasttoodete (180 miljoni krooni võrra) sissevedu. Sarnaselt ekspordiga vähenes masinate ja seadmete (443 miljoni krooni võrra) ning mineraalsete toodete (341 miljoni krooni võrra) import.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara