Autor: Kaubandus.ee • 26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prostituutide nõustaja: turul on auk

Prostituutide psühholoogilise nõustaja Eda Mölderi hinnangul kannatab kohalik prostitutsiooniäri praegu tüdrukute põua all, mistõttu on koolidesse saadetud üliliberaalse sõnumiga "õppefilm" topeltohtlik, kirjutas Postimees.

Eda Mölderi sõnul jääb talle arusaamatuks, mis on haridusministeeriumi õppefilmi silti kandva prostitutsiooniteemalise filmi taotlus ja mis peaks olema selle vaatamise tulemus.

"Film koos kaasas käiva raamatuga näitavad stamparusaamasid, ei vaata probleemi sügavuti ega kirjelda tagajärgi. Ma ei arva, et õppefilm peaks olema väga moraliseeriv. Aga hoiatav element võiks seal sees olla. Seal pole, mille eest ennast hoida. Samuti ei kirjelda ta ühtegi meetodit, kuidas noori neide värvatakse lõbustusasutustesse tööle. Need meetodid on väga mitmekesised. Tegelikult ei pruugi neiud alul üldse aru saada, kuhu nad satuvad," rääkis ta.

Mölderi sõnul on prostitutsiooniärisse sattumise põhjuseks tänapäeval tavaliselt sissetuleku hankimine. "Kui keskmisele koolitüdrukule astub keegi ligi ja ütleb, et tule bordelli tööle, siis reeglina ei juhtu midagi. Aga samas pakutakse välja vahvaid üritusi, reise. On juhtumeid, kus vaimupuudega tüdruk meelitatakse mingil ettekäändel teise riiki. Või kena noormees kutsub reisile tüdruku, kes enam ei naase. Just inimkaubanduse pool on väga ränk ja ohtlik, mida filmis ei mainita," lisas ta.

"Eestis on saavutatud mingi tase, mis räägib, et need naised vajavad abi. Hetkel on sellest vallast lahkunud väga palju naisi. Tõenäoliselt on turul auk," märkis prostituutide psühholoogiline nõustaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757