Soomlased ostavad järjest rohkem internetist, kasv 20% aastas

Erinevalt muust maailmast ei näita
internetikaubanduse kasv Soomes aeglustumise märke, kirjutab tänane Helsingin
Sanomat.

Elektroonilise kaubanduse assotsiatsioon ECF ennustab, et soomlaste internetiostud kasvavad tänavu 20% läinud aasta 3,25 miljardilt eurolt. Suureneb ka firmade arv, kelle teenuseid internetist osta saab.

Kesko NetAnttila, Stockmanni Hobby Halli ning arvuteid ja olme-elektroonikat müüva Verkkokauppa.comi kasvunumbrid on selle aasta alguses olnud ligi 30%. Eriti hoogsalt on kasvanud rõivamüük internetis, samas toidukaubad pole Soomes internetti veel eriti jõudnudki, kirjutab leht. Kasvuruumi jätkub ka muude igapäevakaupade osas.

"Täisverelisi" internetifirmasid, kelle tooteid saab osta ja nende eest maksta internetis, on Soomes praegu umbes 3500. Kui juurde lisada ka firmad, millele saab tellimusi esitada interneti vahendusel, on arv ligi 10 000.

USAs seevastu on kasvubuum juba raugemas. Turud on küllastunud ja ka inimesed ise on internetist küllastumas - ostukäigult oodatakse elamusi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara