Viljandi firma püüdis Suuvee nimega viinaaktsiisist pääseda

Tallinna sadama piirkonna populaarsetesse
alkoholipoodidesse tuli paar kuud tagasi müügile kummaline uudistoode -
pooleliitrises pudelis Suuvesi.

Selle alkoholisisaldus oli 40 protsenti nagu tavalisel viinal. Ka keemiline analüüs kinnitas, et tegemist oli vee ja toidupiirituse seguga. Kui aga tavaline viinapudel maksab 50-60 krooni, siis Suuvesi oli poole odavam, makstes vaid 29 krooni, kirjutas Eesti Ekspress.

Praegu uurib Suuvee tegemist maksu- ja tolliamet, sest ainuüksi aktsiisina võtab riik pooleliitrise viinapudeli eest 30 krooni ja 60 senti.

Alkoholi suurtootja Liviko juht Janek Kalvi oli ultrasoodsast "uudistootest" kuuldes ebameeldivalt üllatunud. "Pärast kange alkoholi maksumärkide seaduse rakendumist otsib illegaalne turg igal võimalikul moel väljundit, kuidas aktsiisiseadusest mööda hiilida. See on üks parimaid näiteid. Sellise "Suuvee" peale poleks tulnudki!" ütles Kalvi.

Suuvee tootja on osaühing Goldoil, mis äriregistri andmeil on Viljandis tegutsev 40 000kroonise osakapitaliga ettevõte. Selle ainsaks juhatuse liikmeks on avalikkusele tundmatu 36aastane Vitali Slavinski. Ekspressi väitel on Suuvee tootmisega kaudselt seotud ka alkoholitootja Liiwi Heliis. Liiwi Heliisi tegevjuht Toomas Sumeri aga eitas joogi tootmist.

Praegu on Suuvesi müügilt ära korjatud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara