Viva Elektroonika peab Kaubamajakast lahkuma

Harju Maakohus otsustas rahuldada Pärnu
Kaubamajakat haldava AS-i Papiniidu Projekt hagi elektroonikakaupade müüja Viva
Elektroonika vastu ja kohustada viimast vabastama seni nende käsutuses olnud
üüripind.

Viva Elektroonika on seni vaatamata lepingu lõppemisele keeldunud Kaubamajaka üüripinda vabastamast.

Pärnu Kaubamajaka teatel kohustas Harju Maakohus oma 28. juuni otsusega vabastama OÜ-l Viva Elektroonika üüripind ning mõistis OÜ-lt Viva Elektroonika AS-i Papiniidu Projekt kasuks välja leppetrahvi lepingujärgsest ruumide vabastamise tähtajast kuni kohtuotsuse jõustumiseni. Samas jättis kohus rahuldamata Viva Elektroonika hagi AS-i Papiniidu projekt vastu äriruumi üürilepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamiseks.

Pärnu Kaubamajakat haldava AS Papiniidu Projekti juhataja Evelin Kusmani sõnul loodab ettevõte, et Viva Elektroonika vabastab üüripinna ja täidab kohtuotsust. „Kaubamajaka keskuse laiendus on käivitunud hästi, tarbijad on meid omaks võtnud ja üürnikud on rahul. Ainuke probleem on see, et me ei saa pinda üle anda elektroonikakaupade jaemüüjale ONOFF, kelle tulekut Pärnu turule takistab Viva Elektroonika allumatus täita kahepoolseid lepinguid, seadust ja kohtuotsust,” sõnas Kusman.

Probleem Viva Elektroonikaga kerkis üles mõned kuud tagasi, kui ettevõtte keeldus vaatamata lepingu lõppemisele tema käsutuses olnud 545 ruutmeetri suurust pinda vabastamast. Analoogne vaidlus on Viva Elektroonika keti kauplustega ka Järve Keskusel, viimaste puhul on asi samuti jõudmas kohtusse.

Evelin Kusmani sõnul on Pärnu Kaubamajakas pakkunud Viva Elektroonikale mitmeid kompromisse olukorra lahendamiseks. „Nemad omakorda on valmis maksma meile rohkem üüri, kuid me ei saa seda pakkumist vastu võtta, kuna leping on lõppenud ja uus leping on sõlmitud ONOFF-i ketiga. Oleks väga näotu saata uus, juba kampaaniatele kulutusi teinud üürnik ukse taha lihtsalt sellepärast, et endine üürnik ei täida seadust ega kokkuleppeid,” sõnas Kusman. Tema sõnul saab Viva Elektroonika suurepäraselt aru, et varem või hiljem nad on sunnitud keskusest lahkuma. „Nad lükkavad seda päeva edasi ja meie kartus on see, et ühel päeval ei ole meil enam kelleltki leppetrahvi sisse nõuda, sest see ettevõte ei pruugi olla jätkusuutlik. Oleme Tallinna kaubanduskeskuste kogemuse pealt õppides selliseid näiteid varem kohanud,” lisas Kusman.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara