Kunda sadama kaubakäive on hüppeliselt kasvanud

Regionaalse kaubasadamana tuntuks saanud
Kunda sadam, mis kuulub ASile Kunda Nordic Tsement, käitles 2007. aasta esimese
6 kuu jooksul 790 tuhat tonni erinevaid kaupu.

See on 33% suurem kogus kui samal perioodil 2006. aastal. Sadamat külastas 267 kaubalaeva, kaupade kogukäibest moodustas 68% eksport, teatas sadam.

Käesoleva aasta jaanuarit- juunit iseloomustasid tugevad muudatused ümarpuidumahtude logistilistes ümberkorraldustes. Viimase kolme aasta jooksul Eesti metsades raiutud madalama kvaliteediga paberi- ja küttepuu langevad ekspordimahud on stabiliseerumas. Uut võimsat kasvu näitas see- eest kvaliteetse saepalgi import Eesti saetööstustesse, mille tooraine tarniti Venemaalt. Näiteks Kunda sadama kaudu on kuue kuu jooksul imporditud üle 210 tuhande tihumeetrit ümarpuitu, mis on 3,5 korda rohkem kui mullu samal perioodil. Ajaloolised oli mai ja juuni, kus üleüldse esimest korda Eesti sadamate kaupade nomenklatuuris ümarpuidu impordimahud ületasid eksporti.

Eesti puidutöötlemissektori parema tooraine varustamise tulemusena loogilist kasvu näitab puiduhakke eksport, mis on tõusnud ligi 19%. Lisaks traditsioonilistele kaubagruppidele näitavad positiivset arengut põllumajandussaaduste mahud ning AS-is Estonian Cell toodetava haavapuitmassi (ehk tselluloosi) kogused. Kahjuks on langenud Kunda sadama kaudu käideldavad turba ekspordi ning graniitkillustiku impordi mahud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara