Autor: Kaubandus.ee • 9. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õllesummer võib tulevikus saada vanusepiirangu

4.-8. juulini toimunud Õllesummeril avastas Tallinna Ettevõtlusamet koostöös politseiga mitmeid seaduserikkumisi, mistõttu võib suurüritus tulevikus saada sissepääsu vanusepiirangu, teatas linna pressiteenistus.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on Õllesummeril toimunud rikkumistest muret tekitavaim alaelistele alkoholi müümine. "Kontrollidest hoolimata leidub kauplejaid, kes alkoholi müües kliendi vanusest ei hooli, ja ka täiskasvanuid, kes peavad alaealiste purjutamist normaalseks nähtuseks, aidates neil alkoholi osta," märkis Mutli.

"Selleks, et alaealiste alkoholi tarbimise probleemi ära hoida, tuleb korraldajatel tulevikus kindlasti kaaluda vanusepiirangu kehtestamist üritusele sissesaamiseks," tõdes Mutli.

Koostöös politseiga kontrollisid Tallinna Ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse ametnikud 90 isikut, kelle osas oli kahtlus, et tegemist võib olla alkoholi tarbinud alaealistega. "Kokku tuvastati 12 alkoholi tarbinud alaealist ja üks alaealisele alkoholi müügi fakt. Neid rikkumisi menetleb politsei," ütles ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse järelevalve osakonna juhataja Peeter Ühtegi.

Lisaks kontrollisid ametnikud üheksat müügikohta, millest kaheksal juhul avastati erinevaid rikkumisi ja alustati väärteomenetlust. Probleemideks olid nii saatedokumentide puudumine müügikohas, avaldamata alkoholi liik ja nimetus, alkoholi müügihindade puudumine ja müüjatelt puudu olevad nimesildid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757