Hamburgerivabrik McDonald's teenis kahjumit

Ameerika kiirtoiduhiid McDonald's on pikka
aega olnud ülihea kasumi teenimise masin. Viimase 50 aasta jooksul on ettevõte
kahjumit teeninud vaid ühes ainsas kvartalis. Nüüd siis taas.

Alates börsiletulekust 50ndatel on McDonald's kahjumit teeninud vaid 2002. aastal, mil müük tõsiselt langes, vahendas Rootsi majandusportaal di.se.

Nüüd näitab kiirtoidukett taas kahjumit, kirjutas Wall Street Journal. Ettevõte plaanib oma Ladina-Ameerika ja Kariibi mere tegevuse maha müüa frantsiisivõtjale. Kokku peaks tehingu käigus omaniku vahetama 1600 McDonald'si restorani.

Hinnanguliselt teenib kontsern sellega 700 miljonit dollarit (pea 8 miljardit krooni). Samas aga kaasneb müügiga umbes 17 miljardi kroonine ühekordne kulu, mis McDonald'si kvartalitulemuse miinusesse viib.

Kiirtoiduketi juhtimine ei ole aga siiski halvemaks muutunud. Vaatamata ühekordsele kulule on McDonald'sil selles kvartalis väga hästi läinud. Nädala pärast avaldatavalt aruandelt oodatakse sarnast tulemust 2006. aasta teise kvartaliga, mis tähendab, et kontserni kasum ilma mainitud ühekordse kuluta peaks olema umbes 9 miljardit krooni.

Samas teatas McDonald's, et viimase kvartali müük on olnud viimase kolme aasta parim. Põhjus ei ole siin mitte hamburgerite populaarsuse tõus, vaid see, et kliendid söövad järjest enam restoraniketi hommikusööke.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara