Õlletootjad pettusid esimese poolaasta müügitulemustes

Eesti õlleturu kogumahuks 2007. aasta
esimesel poolaastal kujunes 64,9 miljonit liitrit, mis on vaid 2,2 protsenti
kõrgem möödunud aasta samast ajavahemikust.

Õlletootjate Liidu presidendi Cardo Remmeli sõnul kasvatasid õlletootjad küll terve poolaasta lõikes müügimahte, kuid teise kvartali müügitulemused olid planeeritust kehvemad, teatas liit.

"Läbimõeldud alkoholipoliitika puudumine riigi poolt ning õlletootjate tegevuse reguleerimine keeldude ja käskudega muudab alkoholiäri raskesti juhitavaks. Õlletootjatel puudub täna tuleviku suhtes kindlustunne," ütles Remmel.

Õlleturu liidripositsioonil on jätkuvalt Saku Õlletehase AS, kes müüs esimesel poolaastal 30,4 miljonit liitrit õlut ja kasvatas oma turuosa 46,5 protsendilt 46,8 protsendini, müügimaht kasvas 2,9 protsendi võrra.

"Saku jaoks oli esimese poolaasta tippsündmus uue logo kasutusele võtmine aprillis. Logovahetus on veelgi tugevdanud meie liidripositsiooni õlleturul," ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Irek Smaga.

AS A. Le Coq müüs poolaastaga 25,2 miljonit liitrit õlut, tõstes oma müüke kaheksa protsenti, mis ületab ligi neljakordselt turu kasvu. Samuti on A. Le Coq'i turuosa tõusnud õlletehastest kõige rohkem 36,9 protsendilt 38,9 protsendini.

"Nende heade tulemuste taga on ennekõike 30protsendine A. Le Coq Premiumi müügi kasv võrreldes eelmise aastaga ja aprilli lõpus turule toodud uus super-premium klassi õlu A. Le Coq Special, mis on tõusnud alates maist oma kategooria turuliidriks," ütles õlletehase juht Tarmo Noop.

AS Viru Õlu omab 8,9 protsendilist turuosa, tema müügimahuks kujunes 5,8 miljonit liitrit õlut, mis on 0,9 protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal. AS Puls Brewery müüginumbriks kujunes 1,2 miljonit liitrit õlut ja turuosa langes kahele protsendile. AS Sillamäe Õlletehas müüs 62 700 liitrit õlut, ettevõtte turuosa oli 0,1 protsenti. Importõlle läbimüük oli 2,1 miljonit liitrit ja turuosa 3,3 protsenti. Möödunud aastaga võrreldes on importõllede osakaal Eesti turul vähenenud 0,7 protsendipunkti võrra.

Eesti Õlletootjate Liit on Eesti esimene alkoholitootjate eneseregulatsiooni organisatsioon, mille eesmärk on läbi ühtsete eetikastandardite aidata kaasa õlletootjate vastutustundlikule tegutsemisele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara