Venemaa võib soosida krahhipaanika levikut

Sagedaste ärevate uudiste taga, mis
vihjavad kriisile Eesti transiidiäris ja peatsele majanduskriisilegi, võib
ekspertide hinnangul näha Venemaa soovi kõigutada usaldust Eesti
majanduskeskkonna vastu.

Anonüümsust palunud majandusekspert kinnitas postimees.ee-le, et Eesti-suunaliste raudteeveoste piiramine ja varjatud majandussanktsioonid ei ole suutnud olulisel määral Eesti majandusnäitajaid kõigutada ning Eesti Panga varasemad majandusprognoosid esimese poolaasta kohta täituvad ilmselt suuremate mööndusteta.

«Kui kindlustunne püsib ja raha investeeritakse-kulutatakse, siis jätkubki kasv, kui aga tekib paanika, siis investeeringud ja tarbimine väheneb ning kasv pidurdub järsemalt,» sõnas ta.

Kaitsepolitsei komissar Irina Mikson kinnitas kaudselt anonüümsuse varju peitunud eksperdi sõnu: «Propaganda üldine eesmärk on kahjustada Eesti majanduse ja Eesti riigi üldist usaldusväärsust tervikuna.»

«Kas see kampaania just nii sihikindel on,» kahtles transiidieksperdiks tituleeritud Raivo Vare. «Pigem on sellised uudised sündinud hetkeemotsiooni ajel. Meenutame kas või Gruusia või Moldova pingeid Venemaaga – iga kord kuulsime jutte, et kohe kukub sealne majandus kokku. Ma arvaks, et see on pigem Venemaa poliitikute soovmõtlemine.»

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara