Säilivustähtaja ületanud toit meelitab kodutuid

Kõik säilivusaja ületanud toidukaubad
viskab Selver spetsiaalsetesse bioloogiliste jäätmete kogumiskonteineritesse,
mis asuvad poodide taga ning käivad lukus, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

A-Selver AS-i ostu- ja turundusdirektori Iivi Saare sõnul murravad toitu otsivad kodutud neid lukke siiski üsna tihti lahti. “Võib tõesti toimuda, et kodutud söövad poe äravisatud toitu, loomulikult proovitakse lõhutud lukud kohe parandada, kuid umbes kord nädalas toimub siiski uus lahtimurdmine,” rääkis Saar.

“Vastavalt Euroopa Liidu määrustele, loetakse säilivuse ületanud toit III kategooria loomseks kõrvalsaaduseks ega ole inimesele söögiks enam kõlblik,” selgitas veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp põhjust, miks ei tohi müügikõlbmatut toitu näiteks kodututele anda.

MTÜ-le Tallinna Hoolekande Keskus kuuluva Suur-Sõjamäel asuva rehabilitatsioonikeskuse sotsiaaltöötaja Ülle Schmidti hinnangul võiksid poed tõepoolest säilivuse kaotanud toidu ka neile annetada, samal ajal ei ole keskusel Schmidti sõnul toiduga praegu suuri probleeme.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Blogid

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara