Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Säilivustähtaja ületanud toit meelitab kodutuid

Kõik säilivusaja ületanud toidukaubad viskab Selver spetsiaalsetesse bioloogiliste jäätmete kogumiskonteineritesse, mis asuvad poodide taga ning käivad lukus, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

A-Selver AS-i ostu- ja turundusdirektori Iivi Saare sõnul murravad toitu otsivad kodutud neid lukke siiski üsna tihti lahti. “Võib tõesti toimuda, et kodutud söövad poe äravisatud toitu, loomulikult proovitakse lõhutud lukud kohe parandada, kuid umbes kord nädalas toimub siiski uus lahtimurdmine,” rääkis Saar.

“Vastavalt Euroopa Liidu määrustele, loetakse säilivuse ületanud toit III kategooria loomseks kõrvalsaaduseks ega ole inimesele söögiks enam kõlblik,” selgitas veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp põhjust, miks ei tohi müügikõlbmatut toitu näiteks kodututele anda.

MTÜ-le Tallinna Hoolekande Keskus kuuluva Suur-Sõjamäel asuva rehabilitatsioonikeskuse sotsiaaltöötaja Ülle Schmidti hinnangul võiksid poed tõepoolest säilivuse kaotanud toidu ka neile annetada, samal ajal ei ole keskusel Schmidti sõnul toiduga praegu suuri probleeme.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757