Poed on hädas varaste karistamatuse tundega

Tänavu jõustunud seadusemuudatus, mis
muutis korduvad alla tuhande krooni suurused poevargused väärtegudeks, on
tekitanud varastes karistamatuse tunde ja tunduvalt suurendanud turvafirmade
tööpõldu.

Tänavu märtsikuus jõustus justiitsministeeriumi koostatud seadusemuudatus, mille järgi on korduvad, alla tuhande krooni väärtuses tehtud pisivargused väärteod, mille puhul tavaline karistus on kuni 18 000kroonine rahatrahv või halvemal juhul kuni 30päevane arest, kirjutas Postimees.

Seni pidid selle summa eest kaupu varastanud teistkordsel vahelejäämisel arvestama juba kriminaalmenetlusega. Eelnõu seletuskirjas väitis justiitsministeerium, et selline muudatus on vajalik seoses prokuratuuri töömahu kasvuga.

Turvafirma AS Falck Eesti teenindusdirektori Margus Kolumbuse sõnul suurenes poevarguste arv hüppeliselt pärast seadusemuudatust. Falcki avalike suhete juhi Andres Lemberi sõnul on seadusemuudatus mitmekordistanud poevaraste hulka, sest nende seas levib karistamatuse tunne.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara